Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želio ispasti junak

Najveći serijski ubojica kriv je za smrt više od 106 pacijenata

Niels Hoegel
Screeenshot
10.11.2017.
u 08:09

On je u dvjema bolnicama u Njemačkoj pacijentima davao lijekove koje nije smio kako bi pred svojim kolegama ispao spasitelj

Njemački istražitelji sumnjaju da je medicinski brat Niels Hoegel kriv za smrt više od 100 ljudi. Hoegel je radio kao djelatnik hitne pomoći i njegovatelj u bolnicama u gradovima Oldenburg i Delmenhorst. Krajem kolovoza istražitelji su utvrdili da je možda ubio još 84 bolesnika, osim onih za čije je ubojstvo već odslužio kaznu zatvora. 

Tužitelji su rekli da očekuju da će početkom 2018. godine podignuti više optužbi protiv Hoegela, koji je predozirao pacijente raznim lijekovima, među njima i lijekovima za srce jer je pred svojim kolegama želio ispasti spasitelj. Kada bi pacijentima pozlilo on ih je pokušavao oživljavati. No, to često nije uspjelo i ljudi su umirali.

Hoegel je u 2015. godini osuđen za dva ubojstva i dva pokušaja ubojstava u bolnici u Delmenhorstu i osuđen na zatvorsku kaznu.

Tijekom suđenja Hoegel je izjavio da je namjerno doveo do srčanih zastoja kod 90 bolesnika u Delmenhorstu, jer je uživao u osjećaju da ih može oživjeti. Kasnije je rekao istražiteljima da je također ubio i pacijente u Oldenburgu. 

Hoegel je radio u bolnici Oldenburg od 1999. do 2002. godine i u Delmenhorstu od 2003. do 2005. godine

Tužitelji su izjavili da je sada osumnjičen za 38 slučajeva u Oldenburgu i 62 u Delmenhorstu, ali da u pet slučajeva treba još provesti istragu. Policija je provela istragu u obje bolnice, pregledala oko 500 dokumenata i bolničkih zapisa, a i ekshumirali su 134 tijela i šest puta su ispitivali Hoegela, piše Metro

Komentara 5

OB
ObrenM
12:13 10.11.2017.

Cujem da manijak misli pobjeci i doci u Hrvatsku,jer je cuo sada za vec u svijetu popularno hrvatsko pravosudje.

RO
robertbruckner
11:42 10.11.2017.

Ovaj igleda kak partizani fasisti koji su poslije zavrsetka rata 8.5.1945 u svom krvavom fasistickim pirom pobili i zaklali 200.000 djece zena staraca i vojnika pa je tako u sloveniji najmaldje dijete imalo 4 godine starosti, neznam jesu li mu hrvatsko/srpski partizani cestitali na tom "junackom" djelu?????

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:16 10.11.2017.

opet nije Sirijac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije