Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRAK

Najmanje 13 mrtvih u napadu na Bagdad, IS preuzeo odgovornost

Bagdad - autobomba
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.01.2017.
u 10:59

Najnoviji među krvavim napadima počinjenim u Iraku izveo je samoubojica koji je aktivirao eksploziv u svojem automobilu na ulazu u glavnu tržnicu.

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački napad na zelenu tržnicu u istočnom Bagdadu u kojem je u nedjelju ujutro ubijeno najmanje 13, a ranjeno više od 50 osoba.  

Najnoviji među krvavim napadima počinjenim u Iraku izveo je samoubojica koji je aktivirao eksploziv u svojem automobilu na ulazu u glavnu tržnicu s voćem i povrćem u iračkom glavnom gradu.

Džihadistička Islamska država (IS) preuzela je odgovornost priopćenjem na internetu uz napomenu da je bombaš ciljao okupljanje šijita u tom području. 

Eksplozija je pogodila glavni šijitski okrug Džamilu.

U nizu napada počinjenih u iračkoj prijestolnici i drugim gradovima u tjedan dana ubijeni su deseci ljudi

Za nekoliko tih napada odgovornost je preuzeo IS koji je pod sve većim pritiskom zbog ofenzive na Mosul, njihovo zadnje veliko uporište u Iraku. 

IS bi mogao pojačati bombaške napade i služiti se sličnim taktikama drugdje u Iraku kako bude napredovala ofenziva na Mosul te će se on morati povlačiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije