Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za vikend

Najmanja mačka na svijetu stiže u Zagreb: Vrlo je temperamentna

Savez felinoloških društava Hrvatske
Foto: Savez felinoloških društava Hrvatske
1/2
03.03.2017.
u 18:35

Na zagrebačke izložbe Hrvatski felinološki savez dovodi dvije pasmine mačaka koje se rijetko viđaju na europskim izložbama

Na međunarodnim izložbama mačaka koje 4. i 5. ožujka u zagrebačkom Westgateu organizira Savez felinoloških društava Hrvatske moći će se vidjeti i dvije rijetke pasmine. Jedna od njih, singapurska mačka, najmanja je mačka na svijetu i jedna od najrjeđih uzgojnih pasmina, kažu u Felinološkom savezu. Iako male, odrasle mačke te pasmine teške su do 2,5 kilograma i vrlo su temperamentne.

Osim singapurske, posjetitelji izložbi moći će vidjeti još jednu vrlo atraktivnu pasminu – kurilskog dugodlakog bobtaila. Ta mačka potječe iz Japana, a specifična je zbog svog izgleda, kratkog repa i po tome što voli vodu.

Kurilski bobtail u prirodi je dobar lovac, a posebno spretno lovi ribu. Kao kućni ljubimac ova mačka vrlo je privržena i miroljubiva. U Zagreb stižu mačke iz nekoliko zemalja, a predstavit će se 20 pasmina. U subotu će Savez proglasiti i nacionalne pobjednike za 2016.

Prvi put pobjednik je i domaća mačka, Mac Jack, koju je vlasnica pronašla u smeću kad je imala samo dva tjedna. 

>> Pronađena u kanti za smeće, a sada je najuspješnija: Mačka Mac Jack postala nacionalni šampion

Komentara 10

DU
Deleted user
21:36 03.03.2017.

Obožavam mačke! Imam ih 6. Najljepša muzika na svijetu je predenje mačke! Tako opuštajuće i smirujuće.

SV
svojaja
19:51 03.03.2017.

Sramota da nema komentara na ovako preslatko bice. Vidi okica, bistriji pogled od politicara.

SV
svojaja
19:01 03.03.2017.

Mace su najsladja stvorenja na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije