Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nadležne službe prate stanje onečišćenja zraka, za sada nisu potrebne mjere zaštite

U centru za gospodarenje otpadom Kaštjun, naveo je Miletić, nije zabilježena nikakva izvanredna aktivnost koja bi mogla uzrokovati ove novonastale promjene, pa je situacija s onečišćenjem jednaka onoj na sjevernom dijelu istarskog poluotoka.
19. siječnja 2020. u 11:29 1 komentara 85 prikaza
Pula u magli
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Nadležne pulske gradske službe prate situaciju na terenu vezano za širenje onečišćenog zraka iz sjeverne Italije prema području Istarske županije, a za sada nisu potrebne nikakve mjere zaštite, rekao je u nedjelju gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Holy u Slavonskom Brodu zbog onečišćenja zraka (1) Slavonski Brod Onečišćenje zraka pratit će radna skupina Hrvatske i BiH

Satelitske snimke tijekom subote utvrdile su da je došlo do širenja onečišćenog zraka s područja rijeke Po u sjevernoj Italiji prema području Istarske županije, u smjeru juga i sjevera Istre,

"Pratimo situaciju na terenu, u kontaktu smo sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i odmah ćemo izdati potrebna upozorenja ako nam stručne službe jave da su potrebne bilo kakve mjere opreza. Za sada mjere zaštite nisu potrebne dok je trenutna situacija posljedica loših vremenskih uvjeta koji dovode onečišćenje iz Italije", priopćio je gradonačelnik Miletić.

OLUJNI VJETAR Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Bura na Jadranu, mogući snijeg na kontinentu

Dodao je kako nadležne službe detaljno prate situaciju te će javnost biti "pravodobno izviještena s novim informacijama ako će isto biti potrebno".

U centru za gospodarenje otpadom Kaštjun, naveo je Miletić, nije zabilježena nikakva izvanredna aktivnost koja bi mogla uzrokovati ove novonastale promjene, pa je situacija s onečišćenjem jednaka onoj na sjevernom dijelu istarskog poluotoka.

Sarajevo TEŠKO ONEČIŠĆENJE ZRAKA Sarajevo već dva dana na vrhu popisa najzagađenijih gradova svijeta

U priopćenju iz Grada Pule navode kako na području Istre i Kvarnera jedino mjerne stanice u Višnjanu i Puli mjere najmanje razine čestica, one do 2,5 mg, pa su jedino one i zabilježile trenutno onečišćenje zraka na tome području.

KRANJČAROV BRAT EKSKLUZIVNO
Otkrivamo gdje je Cico proveo zadnja tri mjeseca života, brat Damir opisao posljednje dane
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • okvals54:

    Oneciscen zrak u Puli?Koliko mi je znano Miletic smrce,a tvornickih dimnjaka u Puli nema.