Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLUJNI VJETAR

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Bura na Jadranu, mogući snijeg na kontinentu

Foto: DHMZ/Screenshot
19.01.2020.
u 08:59

Vlažni kolnici mogu se očekivati u većem dijelu unutrašnjosti, a ograničenje brzine iznosi 40 km/h

Nakon što je u većini Hrvatske već duže razdoblje bilo stabilno, ovaj vikend došlo je do promjene vremena. DHMZ je za subotu, 18. siječnja upalio meteoalarm zbog mogućeg snijega, koji se mogao očekivati u unutrašnjosti.

S obzirom na to da se očekuje veća količina snijega, žuti alarm upaljen je za središnju Hrvatsku gdje je vrijeme potencijalno opasno, dok crveni alarm označava izuzetno opasno vrijeme koje se može očekivati zbog bure na Jadranu, navodi DHMZ.

Bura je već zapuhala na Jadranu, a sljedećih će je dana biti uzduž cijeloga Jadrana, posebice danas. Od utorka možemo očekivati stabilnije i sunčanije razdoblje, uz toplija poslijepodneva, ali hladnija jutra, piše HRT.

U zapadnoj Slavoniji može se očekivati snijeg, dok će u središnjoj Hrvatskoj doći do razvedravanja. 

Na Jadranu se očekuje olujna bura, posebice podno Velebita, a može pasti i snijeg.

DHMZ je za nedjelju upalio žuti stupanj za cijelu Hrvatsku, dok je za Velebitski kanal upaljen crveni alarm. Za Kvarner i riječko područje upaljen je narančasti alarm, a na ostatku obale žuti alarm zbog bure uz koju će u Dalmaciji biti i kišovito.

Na pojedinim dijelovima cesta očekuje se olujni vjetar.

Otvorene su ceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i autocesta A6 Rijeka - Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, državna cesta Maslenica - Zaton Obrovački te Paški most, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom na autocesti A7 čvor Draga - čvor Šmrika, Jadranskoj  magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te lokalnoj cesti LC 58107 Križišće - Kraljevica ne smiju prometovati.

Zbog zimskih uvjeta zabrana prometa je i za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati obaveznu zimsku opremu na sljedećim cestama u Lici.

Vlažni kolnici mogu se očekivati u većem dijelu unutrašnjosti, a ograničenje brzine iznosi 40 km/h.

HAK upozorava vozače da prije puta provjere stanje na cestama, ali i da na put krenu s adekvatnom opremom.

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
10:03 19.01.2020.

Čudi me kak smo preživjeli 70-e i 80-e bez tih "alarmova"...?!?

AU
austrougarskigeneral
09:50 19.01.2020.

nista čudno zima je ljudi moji...

Avatar Juki
Juki
10:43 19.01.2020.

Ma nije moguće. Pa ovo vrijeme se usuđuje prkositi globalnom zatopljenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije