Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Lokalni izbori 2021.

Nađi: Ne treba nam neradna nedjelja, nego uvjeti kao u Svetoj Nedelji!

Prema Nađijevim riječima, svatko bi trebao imati pravo na izbor želi li ili ne raditi nedjeljom
09. svibnja 2021. u 13:33 4 komentara 568 prikaza
Foto: Fokus

Danas, na jednu od posljednjih radnih nedjelja, saborski zastupnik stranke FOKUS i kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Nađi osvrnuo se na prijedlog Vlade RH o uvođenju neradne nedjelje.

Military Patrol Operation Sentinel - Strasbourg 'Prijeti nam građanski rat' Traže odlučniju borbu protiv islamističkih 'horda iz predgrađa': Većina Francuza podržava dramatično pismo generala

- Vlada umjesto da smanjuje namete, uvodi transparentnost i stvara klimu za privlačenje investicija, čini upravo suprotno - uvođenjem neradne nedjelje potiče zatvaranja poslova i odustajanje od investicija - komentirao je Nađi.

Naglasio je da taj prijedlog pozdravljaju mnoge stranke, a tvrde da su za razvoj poduzetništva. Stoga se, kaže, s razlogom retorički pita, na koji način planiraju podržati privatni sektor, kad im ne dopuštaju da normalno rade.

- Plenković se, zajedno s ostatkom Vlade, lažno bori za poduzetnike i obrtnike. Umjesto u privatni sektor, velike količine novaca odlazi u javni sektor koji je neefikasan. Privatnici se tako, uz manjak podrške vladajućih, moraju boriti i sa smanjenim brojem radnih dana. Možemo reći da je to sabotaža privatnog sektora - istaknuo je Nađi.

Prema Nađijevim riječima, svatko bi trebao imati pravo na izbor želi li ili ne raditi nedjeljom. Rekao je kako je Zagrebu, ali i Hrvatskoj potrebna mogućnost da ljudi rade kada god žele te uvjeti kao u Svetoj Nedelji.

- Uvjeti kao u Svetoj Nedelji, poput smanjenih nameta, ukidanja prireza i privlačenja investicija kao novog Rimčevog Kampusa, prijeko su potrebni Zagrebu i Hrvatskoj. Nije Rimac bez razloga odabrao baš Svetu Nedjelju. Stvorili smo uvjete povoljne za velike tvrtke poput Rimca. Stoga je Zagrebu kao hrvatskoj metropoli potrebna svježa energija, kojoj će jedan od prioriteta biti privlačenje investicija - zaključio je Nađi.

Pogledajte i video: Tomašević zaprijetio Filipoviću: Još jednom recite da nisam imao osmosatno radno vrijeme i tužit ću vas

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
 • Avatar salaso
  salaso:

  Baš obrnuto,poslodavcima ne treba ostaviti mogućnost, da plate ili da ne plate ono što po zakonu moraju platiti, radniku, a većina ih ne plaća...dok ukidanjem radne nedjelje u biti sve ostaje isto, samo svi skupa dobivamo nazad svoj neradni dan..koji ... prikaži još! smo svi skupa već zaboravili.....za obitelj, djecu, partnera...psa,..bicikl...

 • fajlpz:

  Ko je ovaj?

 • Vivian:

  Kada bi radili u radnim danima, ne bi trebalo raditi jos i nedjeljom