Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj ubojstva u Tribunju

Načelniku prerezali kočnice kao što su i bivšem

Marko Grubelić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
25.05.2018.
u 21:33

Grubelić, kojemu su kočnice prerezali na službenom automobilu, na društvenoj mreži pozvao je počinitelje 'da iziđu na pravi put'

Tko je i zašto u noći s utorka na ponedjeljak prerezao kočnice načelniku Tribunja, malog mjesta nadomak Šibeniku, i čime se mladi nezavisni načelnik Marko Grubelić zamjerio počiniteljima? Nakon dvosatnog razgovora s krim-policijom načelnik Grubelić jučer nam je rekao da i dalje ne zna tko mu je i zašto prerezao kočnice.

– Ne vjerujem da su politički motivi. Uostalom, isto su napravili i mojem prethodniku, odnosno bivšem načelniku prije nekoliko godina. Nadam se da će počinitelja policija naći jer tako ugrožava mnoge, a ne samo nas za volanom – rekao je načelnik Tribunja.

Tribunjska, ali i šira javnost svjesna je da se samo srećom nije dogodila tragedija i da je riječ o pokušaju ubojstva načelnika, baš kao što je to bio i slučaj prije četiri godine.

Upalila se upozorenja

Tadašnjem su načelniku Tribunja Damiru Pilipcu i njegovoj supruzi skalpelom prerezali kočnice na privatnim automobilima, ali i jednom susjedu zbog čega je ovaj autom udario u zid. Pilipac i njegova supruga u posljednji su trenutak izbjegli nesreće u vožnji iako im nije reagirala papučica kočnice.

– Policija nikad nije otkrila tko je to učinio. Nadam se da će sad otkriti jer ovo je sramota što se radi i mogao je stradati mlad čovjek. Osuđujem napad na načelnika – rekao nam je bivši HDZ-ov načelnik Damir Pilipac.

Novom, nezavisnom načelniku Marku Grubeliću prije nekoliko dana prerezane su kočnice na službenom autu o čemu je on javnost obavijestio na Facebook-profilu.

– Kada sam krenuo automobilom s parkinga pokraj kuće u kojoj živim, uključila su se upozorenja i uspio sam stati uz pomoć ručne kočnice. Nadao sam se da je samo kvar na kočnicama, međutim iz servisa su mi javili da je netko skalpelom otkinuo kočnice prednjeg pogona. Zar netko tko je kidao kočnice nije razmišljao o tome da postoji mogućnost da neko dijete, majka, otac, baka, djed može izaći na ulicu i da ja u tom trenutku neću moći zakočiti te da je velika vjerojatnost tragedije – napisao je Grubelić ističući da to ne piše da bi od sebe napravio žrtvu.

'Stali smo na prave žuljeve'

– Puno je posla koji treba napraviti i puno je posla koji je već napravljen. Sav posao koji radimo, zajedno sa suradnicima, radimo pošteno i u najboljim namjerama. Pretpostavljam da smo nekim osobama koje su uvidjele da naš obraz nema cijenu i da situacije želimo rješavati i rješavamo isključivo na pošten i transparentan način to smeta. Očito smo stali na 'prave žuljeve'.

Očito je ovo i dokaz da radimo dobar posao – istaknuo je Grubelić poručujući da neće odustati i pozivajući počinitelja i naručitelje da izađu na pravi put.

Pogledajte galeriju: Vodice: Vidio petokraku napravljenu od cvijeća, pregazio kamionom pa se ispričao

Marko Grubelić
1/3

Komentara 10

PR
prajdali100
23:51 25.05.2018.

Jbt gdje ovo ima ? Kod nas je puno stvari naopako ali i da su noći krenule sa utorka na ponedjeljak !!!? Što je previše, previše je.

SI
sikic.ive
22:13 25.05.2018.

U noci s utorka na ponedjeljak. Dobra.

ST
stefj
21:48 25.05.2018.

Sve južnije od Zadra je poput Meksika. Pogledajte Split gdje su huligani jači i od policije i od politike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije