Naslovnica Vijesti Hrvatska

Načelniku prerezali kočnice kao što su i bivšem

Grubelić, kojemu su kočnice prerezali na službenom automobilu, na društvenoj mreži pozvao je počinitelje 'da iziđu na pravi put'
25. svibnja 2018. u 21:33 10 komentara 2437 prikaza
Marko Grubelić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Tko je i zašto u noći s utorka na ponedjeljak prerezao kočnice načelniku Tribunja, malog mjesta nadomak Šibeniku, i čime se mladi nezavisni načelnik Marko Grubelić zamjerio počiniteljima? Nakon dvosatnog razgovora s krim-policijom načelnik Grubelić jučer nam je rekao da i dalje ne zna tko mu je i zašto prerezao kočnice.

Tribunj Zdravko Petrović: 'Skandalozno ponašanje stečajnog upravitelja PZ Tribunj'

– Ne vjerujem da su politički motivi. Uostalom, isto su napravili i mojem prethodniku, odnosno bivšem načelniku prije nekoliko godina. Nadam se da će počinitelja policija naći jer tako ugrožava mnoge, a ne samo nas za volanom – rekao je načelnik Tribunja.

Tribunjska, ali i šira javnost svjesna je da se samo srećom nije dogodila tragedija i da je riječ o pokušaju ubojstva načelnika, baš kao što je to bio i slučaj prije četiri godine.

Upalila se upozorenja

Tadašnjem su načelniku Tribunja Damiru Pilipcu i njegovoj supruzi skalpelom prerezali kočnice na privatnim automobilima, ali i jednom susjedu zbog čega je ovaj autom udario u zid. Pilipac i njegova supruga u posljednji su trenutak izbjegli nesreće u vožnji iako im nije reagirala papučica kočnice.

– Policija nikad nije otkrila tko je to učinio. Nadam se da će sad otkriti jer ovo je sramota što se radi i mogao je stradati mlad čovjek. Osuđujem napad na načelnika – rekao nam je bivši HDZ-ov načelnik Damir Pilipac.

Novom, nezavisnom načelniku Marku Grubeliću prije nekoliko dana prerezane su kočnice na službenom autu o čemu je on javnost obavijestio na Facebook-profilu.

– Kada sam krenuo automobilom s parkinga pokraj kuće u kojoj živim, uključila su se upozorenja i uspio sam stati uz pomoć ručne kočnice. Nadao sam se da je samo kvar na kočnicama, međutim iz servisa su mi javili da je netko skalpelom otkinuo kočnice prednjeg pogona. Zar netko tko je kidao kočnice nije razmišljao o tome da postoji mogućnost da neko dijete, majka, otac, baka, djed može izaći na ulicu i da ja u tom trenutku neću moći zakočiti te da je velika vjerojatnost tragedije – napisao je Grubelić ističući da to ne piše da bi od sebe napravio žrtvu.

'Stali smo na prave žuljeve'

– Puno je posla koji treba napraviti i puno je posla koji je već napravljen. Sav posao koji radimo, zajedno sa suradnicima, radimo pošteno i u najboljim namjerama. Pretpostavljam da smo nekim osobama koje su uvidjele da naš obraz nema cijenu i da situacije želimo rješavati i rješavamo isključivo na pošten i transparentan način to smeta. Očito smo stali na 'prave žuljeve'.

Očito je ovo i dokaz da radimo dobar posao – istaknuo je Grubelić poručujući da neće odustati i pozivajući počinitelja i naručitelje da izađu na pravi put.

Pogledajte galeriju: Vodice: Vidio petokraku napravljenu od cvijeća, pregazio kamionom pa se ispričao

Marko Grubelić
1 / 3
Cvijeće u Vodicama
Cvijeće u Vodicama Ne odgovara svima Cvijeće u Vodicama podijelilo građane - petokraka ili logo Turističke zajednice? Na obilaznici Teška prometna nesreća u Vodicama, vatrogasci izvlačili tri osobe iz vozila korupcija Bez pomaka 'Korupcija nema ideološki predznak. Ona nije niti lijeva niti desna'
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

  • prajdali100:

    Jbt gdje ovo ima ? Kod nas je puno stvari naopako ali i da su noći krenule sa utorka na ponedjeljak !!!? Što je previše, previše je.

  • sikic.ive:

    U noci s utorka na ponedjeljak. Dobra.

  • Deleted user:

    Neka načelnik odmah zatraži beneficirani radni staž.