Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tučnjava na ulici

Načelnik Pitomače pretukao vlasnika lokalnog kafića

Mario Radelić
Foto: Marija Lovrenc
1/2
25.03.2014.
u 11:30

Pred policijom? 
Žrtva Mario Radelić tvrdi da su policajci samo gledali kako ga Grgačići udaraju.

Načelnik općine Pitomača Željko Grgačić (HDZ) u noći sa subote na nedjelju, nešto poslije ponoći, pretukao je vlasnika lokalnog kafića Marija Radelića (39). Udarao ga je nogama po tijelu u središtu Pitomače, ispred svoje obiteljske kuće, naočigled policije i tridesetak svjedoka.

Tvrdi tako Radelić, koji je jučer odlučio javno progovoriti o incidentu koji se, tvrdi, pokušava zataškati.

Izronio iz mraka

Načelnik ga je napao, kaže, iz osvete jer se sukobio s njegovim mlađim bratom Darijem, vlasnikom kafića Blue. U lokalnom kafiću The Best dvojica muškaraca naguravala su se jer je D. Grgačić, priča Radelić, pijan ružno govorio o njegovoj supruzi. Naguravanje je prešlo u tučnjavu. Razmirice su odlučili riješiti vani, gdje se već okupilo dosta znatiželjnih gostiju, kao i policija koja je Radelića uputila u obližnju ambulantu kako bi mu pregledali ozljede. No, na putu do ambulante napao ga je načelnik Željko Grgačić.

– Došao mi je s leđa, iz mraka. Uhvatio me rukama za glavu, okrenuo i udario me šakom u lice. Kad sam pao na pod, počeo me udarati nogama i ne bi mi ni Bog pomogao da ga nisu maknuli s mene – priča Radelić. Njegova supruga Melita dodaje: – Pijanog načelnika s mog muža odvukao je upravo Darijo, otišli su kući, a tada je dotrčala policija i pitala što se dogodilo iako su sve vidjeli i sami.

Mario Radelić završio je u pitomačkoj ambulanti, nakon toga na Hitnoj u Virovitici, gdje su mu utvrdili ozljede oka, prijelom rebra, polomljen zub, pregrizen jezik. Policija nije napravila zapisnik o drugom incidentu, a kako pitomački policajci nisu reagirali ni u prvom slučaju, član obitelji Radelić tijekom drugog incidenta zvao je i virovitičku policiju upomoć, no nije došla, kaže supruga Melita.

Policija: Istraga je u tijeku

U PU virovitičko-podravskoj ističu da je istraga još u tijeku, a načelnik Željko Grgačić tvrdi kako je riječ o izmišljotini kojom se pokušava potkopati njegov ugled. – Nisam ni taknuo gospodina Radelića, malo smo se naguravali. Vidio sam ga te večeri na ulici kad sam napustio svatove jer su mi javili da su neki ljudi mojem bratu razbili arkadu. No, da sam ga udario, to su čiste laži. Postoje svjedoci, a policija neka odradi svoj posao – kaže Ž. Grgačić, koji priznaje da je te večeri pio alkohol, ali u kontroliranim količinama.

>>Nema krize? U Pitomači si digli plaće, 
u Suhopolju kupili auto

Komentara 31

JA
jamanuša
15:16 25.03.2014.

pa nije valjda policija bila u ulozi promatrača poput dvadesetak građana

M3
Miške 3
11:59 25.03.2014.

Gradonačelnik Wait Erp od Pitomače.

MI
Mingan
12:15 25.03.2014.

"Malo smo se naguravali, nisam ga ni taknuo". Haha Nego buraz vlasnik kafica a on nacelnik opcine - istraziti ima li tu kakvih uzrocno-posljedicnih veza. Klasika za Lijepu Nasu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije