Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavljen za prekršaj

Pijan mlatio ženu ispred kafića: Nasilnog načelnika pustili na slobodu

Foto: Screenshot Bjelovar LIVE
1/2
13.07.2023.
u 09:15

Sudac je odlučio da će se, Žarko Žgela, HDZ-ov načelnik iz općine Severin, braniti sa slobode. Uz uvjet da ne smije prići kafiću čiju je vlasnicu istukao. Prijavljen je za prekršaj

Načelnik Općine Severin Žarko Žgela uhićen je, zajedno s još dvije osobe, zbog sukoba u ugostiteljskom objektu i na parkiralištu koji se dogodio u nedjelju oko 23.00 sata u Severinu. S još dvojicom muškaraca napao je vlasnicu kafića, a policija je otkrila detalje događaja. Kako doznajemo, Žgela je prijavljen zbog naročito drskog ponašanja i prekršaja članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, za što je predviđena novčana kazna od 700 do 4000 eura te kazna zatvora do 30 dana. 

"U ugostiteljskom objektu i na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta trojica muškaraca u dobi od 58, 27 i 24 godine narušavali su javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, čime su ostvarili obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", navodi PU te dodaje kako su 58-godišnjak i 27-godišnjak u ugostiteljskom objektu vrijeđali vlasnicu revoltirani što ih djelatnica ne želi uslužiti pićem.

"Primio me za vrat, odgurnula sam ga od sebe. Na kraju me gurnuo rukom po bradi i vikao mi da sam krava, da sam ovo, da sam ono i onda me počeo šamarati", kazala je vlasnica kafića u Severinu Iva Milka Kramarić

VEZANI ČLANCI 

Trojica počinitelja uhićena su te su dovedeni sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru. Žgelu je prijavila vlasnica kafića koju je udario nakon što je u lokal došla na poziv konobarice koja se žalila na Žgelu. Tučnjava se nastavila na parkiralištu, ali je načelnik navodno otišao prije dolaska policije.

Dežurni sudac Prekršajnog odjela bjelovarskog Općinskog suda pustio je Žarka Žgelu i dvojicu muškaraca koji su prijavljeni za narušavanje javnog reda i mira. Sud im je odredio mjere opreza zabrane približavanja i posjećivanja ugostiteljskog objekta i zabranu približavanja.

Snimku napada pogledajte OVDJE.

Za superportal.hr Žgela.je ispričao da se sve dogodilo jer su ih tjerali s terase koja se i ne može zatvoriti.

– Mi smo sjedili na terasi i pili. Ona je došla, ne znam odakle, s tri auta, njih četvero ili petero i počeli nas tjerati van. Mi smo rekli da ne idemo dok ne popijemo, a terasa se i ne može zatvoriti, otvorena je. Njih četvero ili petoro, ne znam točno, krenuli su prema nama i počeli su dizati galamu, jedan je čak imao i pendrek, a i ostali su imali uz sebe ne znam ni ja što sve ne. Lijepo sam kazao da ćemo otići, da nema problema i ona me tada srušila. Pao sam i jednostavno sam ''poludio“ kad sam pao dolje. Ustao sam i više nisam mogao trpjeti jer još jedan je sa strane krenuo prema meni i onda sam je nekoliko puta ošamario. Tada je nastala malo jača tuča, a ona jednostavno ne spominje takvu veliku tuču. Svega je bilo tamo. Ona je ustvari prva napala, imam i snimku na kojoj se točno vidi kad me je srušila, tvrdi Žgela.

Komentar ima i na optužbe vlasnice kafića da je maltretirao konobaricu i da mu ovo nije prvi put. – Nisam ništa dobacivao konobarici, a nakon svega otišao sam kući i drugi dan sam doznao da je vlasnica kafića sve prijavila policiji. Nisam ni očekivao da će se ovo sve dogoditi, a razgovarao sam s policijom. I sam imam ozlijede, ali nisu tako teške tako da nisam ništa ni prijavljivao – rekao je Žgela i dodao kako s vlasnicom kafića nije nikada imao nikakvih sukoba te da nije tako čest gost tog kafića. Ponovio nam je kako su u stvari on i njegov prijatelj bili napadnuti od vlasnice kafića i njenih pratitelja koji su bili naoružani palicama. Iznenađen je svime i kaže da mu sve djeluje kao namjerno insceniran događaj kako bi mu se naškodilo.

VIDEO Mjesto velike tragedije u Osijeku: U Dravi se utopio dječak (4)

Komentara 16

FR
FranjoTT
09:12 13.07.2023.

Što kada bi meni slučajno taj dotični podeltio ispod lakta 127 puta onako slučajno, da li bi se i meni isplatilo platiti 100 eura za remećenje javnog reda i mira, onako da se opustim i ispušem sve ventile.

Avatar kenshi
kenshi
09:38 13.07.2023.

Ovakvi kadrovi kao što je ovaj načelnik su poželjni u društvu podobnih i umreženih mediokriteta i potkapacitiranih ulizica.

VL
vladek370
09:48 13.07.2023.

Jopa, poznam ga 40 godina, i znam da je pijanac i neugodan, i sigurno je maltretirao konobaricu i 100% je on inicirao tučnjavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije