Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVORENI DIO SJEDNICE

Na Vladi imenovani novi članovi Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Zagreb: Zasjedanje Vlade Republike Hrvatske u NSK
Davorin Visnjic/PIXSELL
13.01.2022.
u 16:14

Utvrđen je prijedlog odluke o razrješenju dosadašnjih članova Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje – dr.sc. Vlatka Cvrtile i Nediljka Jerkovića

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade, utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH) te Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN). S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju.

- Dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor - priopćeno je iz Vlade. 

Članovi Vlade usmeno su izviješteni o provedbi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, zatim o provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana Republike Hrvatske za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II) te o pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2022.

Što se tiče kadrovskih pitanja, utvrđen je Prijedlog odluke o razrješenju dosadašnjih članova Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje – dr.sc. Vlatka Cvrtile i Nediljka Jerkovića, te Prijedlog odluke o imenovanju dr.sc. Damira Juge i Nevena Pintarića novim članovima Upravnoga vijeća, i to na prijedlog Vijeća veleučilišta i visokih škola i iz reda studenata na prijedlog Hrvatskoga studentskog zbora. Prijedlozi odluka upućeni su u Hrvatski sabor na donošenje.

Zbog isteka mandata, s danom 24. siječnja 2022. razriješen je dosadašnji ravnatelj Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju Milan Plećaš, te je ponovno imenovan s danom 25. siječnja, nakon provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije