Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na Vladi imenovani novi članovi Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Utvrđen je prijedlog odluke o razrješenju dosadašnjih članova Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje – dr.sc. Vlatka Cvrtile i Nediljka Jerkovića
13. siječnja 2022. u 16:14 0 komentara 149 prikaza
Zagreb: Zasjedanje Vlade Republike Hrvatske u NSK
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade, utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH) te Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN). S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju.

- Dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor - priopćeno je iz Vlade. 

Članovi Vlade usmeno su izviješteni o provedbi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, zatim o provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana Republike Hrvatske za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II) te o pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2022.

Što se tiče kadrovskih pitanja, utvrđen je Prijedlog odluke o razrješenju dosadašnjih članova Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje – dr.sc. Vlatka Cvrtile i Nediljka Jerkovića, te Prijedlog odluke o imenovanju dr.sc. Damira Juge i Nevena Pintarića novim članovima Upravnoga vijeća, i to na prijedlog Vijeća veleučilišta i visokih škola i iz reda studenata na prijedlog Hrvatskoga studentskog zbora. Prijedlozi odluka upućeni su u Hrvatski sabor na donošenje.

Zbog isteka mandata, s danom 24. siječnja 2022. razriješen je dosadašnji ravnatelj Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju Milan Plećaš, te je ponovno imenovan s danom 25. siječnja, nakon provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Andrej Plenković najavio kako poskupljenja struje i plina neće biti do 1. travnja Sjednica Vlade Plenković: Cijene energenata neće se mijenjati do 1. travnja, razgovara se i o smanjenju PDV-a na plin Zagreb: Upravna zgrada Ine ABRITRAŽA Stručnjaci skeptični oko hrvatskog preuzimanje Ine: 'Reperkusije će snositi hrvatski građani' Zagreb: Održana 94. sjednica Vlade Dodatni oprez institucija Omikron odgodio ekonomske prognoze, hoće li i oporavak?
Posljednji ispraćaj legendarnog pjevača Akija Rahimovskog na zagrebačkom Mirogoju
golema tuga
Neutješna Akijeva kći oprostila se od oca: 'Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe'
pjevačica
Ivana Kindl progovorila o velikoj životnoj promjeni: 'Dogodilo se naglo, ali isplakala sam se'
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.