Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava zima

Na snazi crveni alarm za dio Hrvatske: U većini krajeva padat će snijeg

Jak snijeg na autocesti Rijeka - Zagreb
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.01.2023.
u 06:59

Danas će na širem području Hrvatske biti oblačno, dok će u unutrašnjosti povremeno padati snijeg, češći na istoku i u gorju.

Danas nas čeka oblačno i vjetrovito vrijeme uz povremene oborine. U većini krajeva padat će snijeg, češći na istoku i u gorskim predjelima, a uz obalu i kiša, osobito na jugu gdje se očekuju i pljuskovi s grmljavinom. Na kopnu vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na sjeverozapadu i u gorju jak. Na većem dijelu Jadrana puhat će jaka bura s olujnim udarima, na sjevernom dijelu i orkanskim, samo na krajnjem jugu jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom od -2 do 3, na Jadranu od 5 do 10 °C.

DHMZ objavio je za danas crveni meteoalarm za područje cijele jadranske obale. Upaljeni crveni meteoalarm sugerira izrazito opasno vrijeme, pojašnjava DHMZ, te ističe kako je crveni meteoalarm na snazi za subotu na području Rijeke, Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala te srednje i sjeverne Dalmacije.

Danas će na širem području Hrvatske biti oblačno, dok će u unutrašnjosti povremeno padati snijeg, češći na istoku i u gorju.

Foto: DHMZ

Na Jadranu se očekuje kiša, ali ponegdje susnježica i snijeg, osobiti uz obalu sjevernog i srednjeg dijela te u unutrašnjosti Dalmacije.

Na većem dijelu Jadrana očekuje se jaka, na udare olujna, a na sjevernom i orkanska bura, dok se na jugu očekuje vrlo jak južni vjetar i jugo.

Video: Snježne radosti na Sljemenu prvi put u 2023.

Ključne riječi

Komentara 2

LJ
ljeto90
07:05 21.01.2023.

Zamisli snijeg u prvom mjesecu i to još crvenim napisano??

ME
MehutoGonzales
08:26 21.01.2023.

Po prognozama zadnji tjedan u Zagrebu ga je do sada već napadalo preko 85 cm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije