Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PETRINJI

Na frankfurtskom aerodromu uhićen osumnjičenik za ubojstvo obitelji Kozbašić 1991.

Danijel Prerad
05.03.2021.
u 12:05

Ta dvojica srpskih specijalaca, kako stoji u optužnici, zatekli su te noći većinu obitelji u potkrovlju kuće u Ulici Ivana Meštrovića

Jučer je na frankfurtskom aerodromu njemačka policija uhapsila Savu Grnovića (1956.), kojeg hrvatsko pravosuđe traži zbog sumnje da zajedno sa Jovanom Ranićem (1947.), kao pripadnik specijalne jedinice milicije tzv. SAO Krajine u noći sa 4. na 5. studenoga 1991. godine, u Petrinji iz vatrenog oružaja usmrtili četvoročlanu obitelj Kozbašić: Milana (1952.), Gordanu (1954.) te njihovu djecu Alena (8) i Tamaru (13). Milan je bio hrvatske, a Gordana srpske nacionalnosti.

Ta dvojica srpskih specijalaca, kako stoji u optužnici, zatekli su te noći većinu obitelji u potkrovlju kuće u Ulici Ivana Meštrovića, te su ih ubili iz osobnog naoružanja. Dječaka Alena su ustrijelili u prizemlju kuće. Svi su ubijeni iz tzv. Škorpiona – hicem iz blizine u glavu, kroz jastuk. Nakon što su počinili mučni zločin dvojica su se udaljila iz kuće uzevši sa sobom  odjevne predmete i zlatni lanac u vlasništvu Milana Kozbašića.
 
Milan se u predratnoj Petrinji  bavio ugostiteljstvom, a majka Gordana je radila kao medicinska sestra u petrinjskom Domu zdravlja. Spominjalo se kako je neposredno prije ubojstva Milan Kozbašić odbio prihvatiti poziv za mobilizaciju u okupiranoj Petrinji.

Tijela obitelji Kozbašić preuzeo je otac ubijene Gordane te ih pokopao u Gornjoj Sanici kod Ključa u BiH. Vlast tzv. Krajine istraživala je ovo ubojstvo, čak je za njega bio osumnjičen Milanov brat koji se nalazio tada na slobodnom teritoriju Hrvatske, no počinitelji nikad nisu kažnjeni. Hrvatsko pravosuđe optužnicu je podiglo 2018. godine te raspisalo potragu za dvojicom osumnjičenika. Na temelju te optužnice Savo je uhićen u četvrtak.

Kako pišu srspki mediji obitelj Save Grbovića je od 1998. godine živjela na Islandu te dobila i islandsko državljanstvo. Odnedavno se, nakon odlaska nu mirovinu vratio u Srbiju. Uhićen je kada je iz Srbije, preko Frankfurta, krenuo  nazad u Island „po neku medicinsku dokumentaciju“.

Na Dan žena otkrivamo sve

Komentara 8

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
12:36 05.03.2021.

Razbježala se ova četnička gamad po cijelom svijetu. Ne bi me čudilo da ih uhitimo i među aboridžinima.

PA
Pahor
12:40 05.03.2021.

Ima takvih po Hrvatskoj koliko poželiš. Ali anemija i pupi ih štite. Ovoga su uhvatili nijemci pa će nešto i biti od svega toga. Naši bi ga pustili jer bi pupi počeo urlati o manjinskim pravima

HE
Herceg56
12:55 05.03.2021.

Halloooo,ovdje su djeca u pitanju!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije