Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova lička atrakcija

Na biciklističkoj utrci Gravelman Perušić 'lovci' pokušavaju 'uloviti' natjecatelje

Foto: Turistička zajednica Perušić
1/2
09.07.2021.
u 12:07

Utrka će se održati preksutra, u nedjelju, s početkom u 9 sati, a biciklistička ruta duga je 82 kilometra

Da Lika sve više postaje i biciklistička destinacija jer je sve više uređenih i pomno osmišljenih biciklističkih staza koje prolaze kroz zadivljujući planinski, podvelebitki kraj, dokazuje i nova, ovaj put biciklistička aktrakcija Perušića.

Naime, Turistička zajednica općine Perušić u suradnji sa Sportsko-rekreativnom udrugom Segment 21 i podrškom Pećinskog parka Grabovača, osmislila je biciklističku utrku "Gravelman Perušić - into the wild". Utrka će se održati preksutra, u nedjelju, s početkom u 9 sati, a biciklistička ruta duga je 82 kilometra. Kreće se iz Perušića, točnije iz Pećinskog parka Grabovača, pa se vožnjom na biciklu prolazi kroz Klanac, Vaganac, Gornji Kosinj, Lipovo Polje, Donji Kosinj, Kosinj, Mlakvu, Kaluđerovac i na cilj se opet stiže u Pećinski park Grabovača.  

- Sve one koji su željni avanture, prirode i biciklizma pozivamo na jednu super zabavnu i malo drugačiju biciklističku utrku naziva "Gravelman Perušić - into the wild". Prilika je to da dokažete da ste u formi. Prilika je to za bijeg u prirodu. Povedite obitelj, prijatelje koji će vas podržavati jer ni njima neće biti dosadno. Dok vi zadnjim atomima snage pokušavate doći do cilja, oni će razgledati spilju Samograd, obići poučne staze Pećinskog parka Grabovača, splavariti po rijeci Lici, obići Stari grad Perušić i Kosinjsku dolinu - pozivaju iz Turističe zajednice općine Perušić sve one koji bi vikend pred nama željeli provesti aktivno u ličkom kraju. 

Sama utrka ima i dodatni zabavni karakter jer će nakon starta samih sudionika i natjecatelja, s malim vremenskim odmakom na bicikle sjesti i u utrku krenuti tzv. "lovci" čiji će zadatak biti pokušati na cilj stići prvi.

- Oni koji su željni dokazivanja i utrkivanja krenut će u utrku protiv "lovaca" i pokušat će ne dozvoliti da budu ulovljeni. A pred onima koji nisu takvog natjecateljskog duha idealna je ruta za uživanje u prirodnim ljepotama općine Perušić. Kako god, svi koji dođu u cilj postaju "finisheri". Na cilju spremno čekaju lokalni OPG-ovi, hladni napitci, dobra hrana i najslasniji kolačići napravljeni rukama perušićkih domaćica. Svi žele biti na cilju, takvom cilju gdje se mirisi lokalnih delicija spajaju s mirisima ličkog bilja, temperatura postaje sve ugodnija, zrak svježiji i ostaje vrijeme za užitak u prekrasnoj ličkoj ljetnoj večeri - poručuju iz Turističke zajednice Perušića. 

VIDEO Bračni par iz SAD-a triciklima putuje po svijetu, prošli su i kroz Zagreb: "Bili smo u Sinju! Alka nam se jako svidjela!"


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije