Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

MUP i liječnici još bez dogovora o nedorečenom zakonu

Liječnici u 2019. MUP-u prijavili 9967 pacijenata
13. siječnja 2020. u 22:00 1 komentara 1038 prikaza

Dobivši obavijest da mora obaviti liječnički pregled radi utvrđivanja sposobnosti za upravljanje motornim vozilom, E. M. se isprva iznenadio jer vozačku dozvolu ima već godinama, a potom se i razljutio shvativši da će mu to donijeti neplanirani trošak ako ne želi ostati bez vozačke dozvole. Dodatno ga je zateklo to što je to inicirala njegova obiteljska liječnica prijavivši policiji da boluje od kroničnog dijabetesa.

Njegova je liječnica jedna od mnogih koji su od ljeta počeli ozbiljnije provoditi obvezu prijavljivanja promjena zdravstvenog stanja pacijenata koje mogu utjecati na njegovu sposobnost upravljanja vozilima. Na to ih je natjerao nemili ljetošnji događaj, kada se vozač pod utjecajem droge automobilom zaletio u drugo vozilo na naplatnoj kućici u Svetoj Heleni i ozlijedio tročlanu obitelj. Njegova je obiteljska liječnica nakon toga prijavljena i kažnjena s 5000 kuna jer nije policiji prijavila izmijenjene okolnosti njegova zdravstvenog stanja, kako to propisuje Zakon o sigurnosti prometa na cestama...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>Tragedija u domovima upozorila na neodrživ sustav: Mjesta u domovima ima samo za 3,6 % starijih osoba

>>Sukob Franje i Benedikta: Papa i dalje za celibat, sinoda želi oženjene u Amazoniji

>>Ibrahimović se vratio da zabavi navijače na svojoj završnoj turneji

 | Autor :

 

 

U Tomislavovom domu na Sljemenu traju prirpeme za karantenu
KULTNI HOTEL
Zašto se zatvara Tomislavac: Ljudi će u karanteni boraviti 15-ak dana uz potpuni komfor
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima
  • than:

    To je još i malo. Svi koji su na nekim lijekovima za smirenje, počev od onih na lakšim do PTSP-ovaca bi trebali biti prijavljeni. PTSPovcima obavezno oduzimanje dozvole, a oni ostali na promatranje. Čim ulove nekoga da konzumira alkohol, a ... prikaži još! pije nešto za smirenje i vozi - istim putem i oduzeti dozvolu. Tako će liječnici maknuti problem sa sebe i prebaciti ga nesposobnoj državi.