Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporavlja se

Mrvica će uskoro opet trčati i igrati se

Foto: Privatni album
1/6
24.07.2018.
u 18:46

Policija traga za osobom koja je iz lovačke puške ubila tri psića, a malenu Mrvicu teško ranila zbog čega joj je amputiran rep, a u nogu ugrađena šipka

Ubojstvo tri mala psića na Ovčari i ranjavanje jednoga, koje je samo čudom preživjelo, izazvalo je kod građana veliku pažnju.

Svi se nadaju kako će policija, koja je izviještena o svemu, pronaći počinitelja koji je hladnokrvno iz lovačke puške ubio Pahuljicu, Buhu i Čupka.

- Trenutno možemo reći samo kako intenzivno tragamo za počiniteljem - rekao nam je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović. Dodao je kako do pronalaska počinitelja ne žele izlaziti u javnost ni sa kakvim podacima. Ipak, od Donne Kovačev, koja radi u vukovarskoj veterinarskoj ambulanti Anubis klub i koja je preuzela skrb o ranjenoj Mrvici, doznajemo kako su iz njenoga tijela izvadili više komada sačme. To je i dokaz kako su psići ubijeni iz lovačke puške.

Foto: Privatni album/MailOnline

Njihova beživotna tijela pronađena su jedno do drugoga što potvrđuje i kako su ne sluteći što im se sprema došli do osobe koja je potom brutalno pucala u njih iz neposredne blizine. Mrvica je nekako preživjela ali su joj morali odstraniti polovicu repa. Strahovalo se i kako će joj radi brojnih i teških ozljeda morati biti amputirana i stražnja lijeva noga.

- U nogu smo stavili šipku i ako sve bude kako treba neće biti novih problema.Problem je što su mišići dosta oštećeni ali i što je u rani bilo svega, što smo očistili, tako da strahujemo od infekcije. Ključno je sljedećih četiri do pet dana i ako sve bude kako treba Mrvica će uskoro opet trčati i igrati se na ulici - rekla je Donna Kovačev.

Iako teško ranjena Mrvica, koja je u trenutku kada je pronađena težila svega 1,6 kilograma, i dalje je vrlo razigrana. Kovačev kaže kako se već p malo oslanja na ranjenu nogu, jede, pije, mazi se…

Kovačev kaže kako se i sama nada da će počinitelj biti pronađen te da će se vjerojatno ubojstvo tri štenca kvalificirati kao kazneno djelo. Podsjetila je i na slučaj s kraja prošle godine kada je jedan vukovarski liječnik kod rijeke Vuka odbacio tri mala štenca.

- On je za to prekršajno osuđen na 15.000 kuna. Ubojstvo tri mala, nedužna psića je puno teže nedjelo i oni bi svakako trebalo biti kvalificirano kao kazneno djelo ali i kao poruka ostalima da ne ponove nešto slično - ističe D. Kovačev.

 

Komentara 5

BF
bf2
22:05 24.07.2018.

prvo,osuđujem svako mučenje životinja,ali kakvi su ovo idiotski naslovi? piskaralo je očito emotivno pomaknuti vegan-lijevi intelektualac kojem su životinje u rangu ljudi

IR
irenajordan95
18:20 24.07.2018.

Znaci po tebi trebali bi nemilosrdno ubijati zivotinje?!Upamti-tko ima srca to uciniti ni ubiti covjeka nije mu odvec strano,a ubijati ce tako dugo dok konacno nece dobiti zatvor od 1-3 godine kako stoji u zakonu no nitko ga ne primjenjuje.

VI
VisAVis2
07:43 25.07.2018.

Ovo je poruka! Ovčari se ponovno vraća! Danas štenci, sutra (ponovno) Hrvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije