Naslovnica Vijesti Crna kronika

Mrvica će uskoro opet trčati i igrati se

Policija traga za osobom koja je iz lovačke puške ubila tri psića, a malenu Mrvicu teško ranila zbog čega joj je amputiran rep, a u nogu ugrađena šipka
24. srpnja 2018. u 18:46 5 komentara 1080 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/6

Ubojstvo tri mala psića na Ovčari i ranjavanje jednoga, koje je samo čudom preživjelo, izazvalo je kod građana veliku pažnju.

sjekira Iživljavanje Dvojica okrutnih sadista mučili i sjekirom usmrtili mačku

Svi se nadaju kako će policija, koja je izviještena o svemu, pronaći počinitelja koji je hladnokrvno iz lovačke puške ubio Pahuljicu, Buhu i Čupka.

- Trenutno možemo reći samo kako intenzivno tragamo za počiniteljem - rekao nam je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović. Dodao je kako do pronalaska počinitelja ne žele izlaziti u javnost ni sa kakvim podacima. Ipak, od Donne Kovačev, koja radi u vukovarskoj veterinarskoj ambulanti Anubis klub i koja je preuzela skrb o ranjenoj Mrvici, doznajemo kako su iz njenoga tijela izvadili više komada sačme. To je i dokaz kako su psići ubijeni iz lovačke puške.

 | Autor : Privatni album/MailOnline Foto: Privatni album/MailOnline

Njihova beživotna tijela pronađena su jedno do drugoga što potvrđuje i kako su ne sluteći što im se sprema došli do osobe koja je potom brutalno pucala u njih iz neposredne blizine. Mrvica je nekako preživjela ali su joj morali odstraniti polovicu repa. Strahovalo se i kako će joj radi brojnih i teških ozljeda morati biti amputirana i stražnja lijeva noga.

- U nogu smo stavili šipku i ako sve bude kako treba neće biti novih problema.Problem je što su mišići dosta oštećeni ali i što je u rani bilo svega, što smo očistili, tako da strahujemo od infekcije. Ključno je sljedećih četiri do pet dana i ako sve bude kako treba Mrvica će uskoro opet trčati i igrati se na ulici - rekla je Donna Kovačev.

Iako teško ranjena Mrvica, koja je u trenutku kada je pronađena težila svega 1,6 kilograma, i dalje je vrlo razigrana. Kovačev kaže kako se već p malo oslanja na ranjenu nogu, jede, pije, mazi se…

Kovačev kaže kako se i sama nada da će počinitelj biti pronađen te da će se vjerojatno ubojstvo tri štenca kvalificirati kao kazneno djelo. Podsjetila je i na slučaj s kraja prošle godine kada je jedan vukovarski liječnik kod rijeke Vuka odbacio tri mala štenca.

- On je za to prekršajno osuđen na 15.000 kuna. Ubojstvo tri mala, nedužna psića je puno teže nedjelo i oni bi svakako trebalo biti kvalificirano kao kazneno djelo ali i kao poruka ostalima da ne ponove nešto slično - ističe D. Kovačev.

pas Mrvica Iživljavanje kod Vukovara Ustrijeljena tri psića, preživjela je jedino Mrvica

 

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

  • bf2:

    prvo,osuđujem svako mučenje životinja,ali kakvi su ovo idiotski naslovi? piskaralo je očito emotivno pomaknuti vegan-lijevi intelektualac kojem su životinje u rangu ljudi

  • VisAVis2:

    Ovo je poruka! Ovčari se ponovno vraća! Danas štenci, sutra (ponovno) Hrvati!

  • irenajordan95:

    Znaci po tebi trebali bi nemilosrdno ubijati zivotinje?!Upamti-tko ima srca to uciniti ni ubiti covjeka nije mu odvec strano,a ubijati ce tako dugo dok konacno nece dobiti zatvor od 1-3 godine kako stoji u zakonu no nitko ga ne primjenjuje.