Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

MORH zapošljava: Evo koje struke se traže

Iz MORH-a u priopćenju ističu da u službu u Oružane snage RH ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 35. Zakona o službi u OSRH.
06. srpnja 2018. u 09:56 80 komentara 25821 prikaza
MORH
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Ministarstvo obrane raspisalo je u petak javni natječaj za prijam 16 kandidata/kandidatkinja za časnike/časnice u djelatnu vojnu službu, i to deset sveučilišnih ili stručnih prvostupnika inženjera zrakoplovnog inženjerstva sa završenim dodiplomskim sveučilišnim studijem ili stručnim studijem, pet prvostupnika inženjera aeronautike (pilota) sa završenim dodiplomskim sveučilišnim studijem i jednog magistra fizike i geofizike (meteorologa) sa završenim diplomskim sveučilišnim studijem.

Split: Izložba vojne opreme povodom obilježavanja 27. obljetnice 4. gardijske brigade Split Proslava osnutka 4. gardijske brigade: hrvatska vojska pokazala čime raspolaže

Na natječaj se mogu prijaviti kandidati/kandidatkinje koji ispunjavaju opće uvjete za prijam u Oružane snage RH koji su propisani člankom 34. Zakona o službi u Oružanim snagama RH te posebne uvjete, i to najviše navršenih 30 godina života do kraja 2018. i odslužen vojni rok ili završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Kandidati/kandidatkinje koji imaju odslužen vojni rok ili završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja imaju prednost kod prijama, a ostali će biti upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje u kolovozu 2018.,

Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

Iz MORH-a u priopćenju ističu da u službu u Oružane snage RH ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 35. Zakona o službi u OSRH.

Krstičević i HRM MORH Krstičević obznanio: Ovo su vojni prioriteti Hrvatske u 2018. godini

Kandidati/kandidatkinje za časnike za vojnog pilota, prije upućivanje na dragovoljno vojno osposobljavanje trebaju prethodno uspješno završiti pripremno osposobljavanje.

Po uspješnom okončanju dragovoljnog vojnog osposobljavanja kandidati za časnike bit će upućeni na temeljnu časničku izobrazbu. Nakon završetka časničke izobrazbe kandidati će biti primljeni u djelatnu vojnu službu bit će im dodijeljen prvi časnički čin te će biti raspoređeni na časničku dužnost.

Damir Krstičević ušao u kuću slavnih Ratne škole američke Kopnene vojske Veliko priznanje za Hrvatsku i HV Damir Krstičević ušao u kuću slavnih Ratne škole američke Kopnene vojske

Prije prijama na osposobljavanje, kandidati prolaze odabirni postupak u skladu s Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (Narodne novine br.13/14, 134/15 i 138/15).

Ministarstvo obrane u postupku odabira isključivat će kandidate/kandidatkinje koji nisu ispunili uvjete na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja, zdravstvenih pregleda, sigurnosnih i drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu.

Zagreb: Proslava 27. obljetnice osnivanja 1. gardijske brigade Tigrovi Vojno-akrobatska vježba Obilježena 25. obljetnica dolaska Tigrova na ogulinsko bojište

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz Natječaja dostavljaju se na adresu Ministarstva obrane RH, Uprava za ljudske potencijale, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Zagreb, Stančićeva 6, stoji u priopćenju. 

Blagajnička ladica
Prijedlog na stolu
U Hrvatskoj se uvodi novi porez. Stupa na snagu početkom iduće godine
Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi
 • Avatar navijač
  navijač:

  Stižu Baraci !!!!

 • pp:

  Krstičević je odličan ministar. Najbolji od ministra Šuška. Zbilja je napravio zaokret. Kao i ova vlada nakon što je vojska 15 godina zanemarivana i dovedena na prosjački štap. A ovi Jugoslaveni šatro zabrinuti za mirovine i lijekove za djecu su ... prikaži još! isti oni zbog kojih smo 91' dočekali razoružani pred velikosrpsku agresiju. I krvavo to platili. Puna podrška ulaganju u obranu o jačanju Hrvatske vojske. Ulaganje u obranu i sigurnost je ulaganje u budućnost. I isplati se. Mi smo imali 50 milijardi eura ratnih šteta. Bolje uložiti 5-10 milijardi u svoju vojsku pa nemati rat, nego imati rat i platiti 50 milijardi obnovu zemlje. Da ne spominjem mrtve i ranjene.

 • pp:

  Jugo agitprop dejstvuje. Labradori laju od 91' ...