Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Redovni godišnji upis

MORH poziva na upise u vojnu evidenciju u 2019., saznajte tko im se treba javiti

Ante Kotromanović, ročnici, Požega, HV (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
07.03.2019.
u 17:30

Vojni obveznici dužni su odazvati se u područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta

Ministarstvo obrane pozvalo je sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2001. godine i starijih godišta, a koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

– Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju. Upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljane – muške osobe koje u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske – priopćeno je iz MORH-a.

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda RH u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, dužni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane osobno ili preko roditelja ili članova uže obitelji.

Više detalja možete pročitati ovdje.

VIDEO Ploče: Vojna vježba tijekom posjeta Plenkovića vojarni 116. brigade Hrvatske vojske

Ključne riječi

Komentara 16

ZE
ZELENIKE
18:15 07.03.2019.

Prije u evidenciju upišite Andreja Plenkovića, pa onda možete i našu djecu.

Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
18:52 07.03.2019.

nek im se mama java a otac nek im vodi evidenciju

Avatar future Gohan
future Gohan
19:12 07.03.2019.

NE PADA MI NA PAMET!!! Imte decu HDZovca koji su se nakrali za generacije koje slijede pa nek puze... nikad, pa ni onda.... država koja nema smisla i ne postoji za građaina ne država za koju se neču boriti, nikad pa ni onda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije