Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlado Iljkić:

'Neka Bauk i Milanović dođu u Vukovar i osobno skinu dvojezične ploče'

Vlado Iljkić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
14.08.2014.
u 15:13

- Sugeriramo ministru Bauku da, po odluci Ustavnog suda i najavi našeg predsjednika Tomislava Josića, osobno skine dvojezične ploče te na taj način osigura konstruktivne uvjete za život Vukovara i novi dijalog na načelima dobre volje, a bilo bi pravedno da mu u tome asistira Milanović.

Dva dana nakon objavljivana odluke Ustavnog suda oko dvojezičnosti u Vukovaru i raspisivanja referenduma danas je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara održao konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli svoje stavove i gledišta.

Član Stožera zadužen za temeljna i pravna pitanja Vlado Iljkić rekao je da je odluka Ustavnog suda o referendumskom pitanju politička i da je ona rezultat raznih pritisaka političkih elita na sud.

- Političke elite ne biraju sredstva da bi se postavile iznad naroda. Ovaj put su bile spremne i jesu narušile trodiobu vlasti javnim i otvorenim pritiskom na Ustavni sud. Odluka Ustavnog suda potvrdila je jasne i nepobitne činjenice na koje Stožer upućuje već godinu i pol dana, poput stavova oko članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, rekao je Iljkić koji je naveo niz odredbi kojima je, kako je rekao, Ustavni sud potvrdio stavove Stožera. Zbog sveg toga iz Stožera su pozvali premijera Zorana Milanovića i ministra Arsena Bauka da dođu u Vukovar i osobno skinu postavljene dvojezične ploče.

- Sugeriramo ministru Bauku da, po odluci Ustavnog suda i najavi našeg predsjednika Tomislava Josića, osobno skine dvojezične ploče te na taj način osigura konstruktivne uvjete za život Vukovara i novi dijalog na načelima dobre volje, a bilo bi pravedno da mu u tome asistira Milanović. Poslije iznošenja ovakvih činjenica i događaja smatramo da bi svaka moralna Vlada odmah podnijela neopozivu ostavku - istaknuo je Iljkić. Najavljeno je i da će Stožer odluku Ustavnog suda dubinski analizirati te da će nakon toga predložiti određena rješenja. Isto tako najavljena i mogućnost podnošenja tužbe sudu u Strasbourgu.

>>Penava napao Ustavni sud: To je sprečavanje vrhunca demokracije!

>>'Odluka Ustavnog suda temelj je za rješenje problema ćirilice u Vukovaru'

>>Referendum se neće održati, a u Vukovaru ne smije biti državne prisile zbog ćirilice

Komentara 105

19
1995josip
15:46 14.08.2014.

Treba prebrojiti sve građane koji žive u Vukovaru ! Nakon tog popisa građana Vukovara nebi bilo galame o dvojezičnim pločama jer u Vukovaru ne živi ni trideset posto srbadi , ovako bezveze gubimo energiju na gluposti . Treba policiju angažiratiati za taj popis , i to policajce koji nisu iz Vukovara , da nema muljanja , jer netko tko živi u Šabcu ili Rumi nemože živjeti i u Vukovaru .Dvojezične ploče su nepotrebne u Hrvatskom gradu Vukovaru .

DU
Deleted user
16:51 14.08.2014.

Bolje da se ne provjerava tko gdje zivi jer je pola vukovaraca ionako u zagrebu, a dolazi samo na proteste .

DU
Deleted user
16:13 14.08.2014.

Zanimljivo je slušati Bauka kad komentira ove ploče,čovjek bi rekao da je on sve sredio u svome resoru da mu ništa drugo nije ostalo osim ove gluposti,obećao je sredit državnu upravu i skinuti birokraciju,pođi potraži neki dokument u bilo koji ured i sve po starome.starome. Možada Gosp:Bauk ima nešto srcu drago u ovim dvojezičnim pločama???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije