Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borbena sredstva

Mora psihijatru jer predsjedniku šalje poderane hrvatske zastave

majic (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/3
17.05.2011.
u 21:14

Tonči Majić kaznenim djelom upozorava na svoj sudski spor dug 30 godina

Tonči Majić, predsjednik Dalmatinskog komiteta za ljudska prava, nevladine udruge koja je ugled stekla rasvjetljavajući zločine u splitskom zatvoru Lora, po nalogu Državnog odvjetništva, pozvan je na psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo drogira li se!

Poziv je uslijedio nakon što je Mladenu Bajiću, glavnom državnom odvjetniku, poslao potrganu hrvatsku zastavu i pismo u kojem se žali da se navršilo 30 godina od početka parnice kojom traži odštetu za ozljede u prometnoj nesreći.

Piše mu i kako od listopada prošle godine, kada se navršila nesretna 30. obljetnica, predsjedniku Republike Ivi Josipoviću svakoga mjeseca šalje poderanu hrvatsku zastavu i podsjeća ga kako je njegov slučaj još uvijek neriješen.

Psihološki pritisak

– Ja namjerno radim kazneno djelo i provociram institucije na drastičan način upozoravajući da je stanje u pravosuđu neodrživo. Na sve to Bajić daje nalog i Županijski sud u Zagrebu me poziva na psihijatrijsko vještačenje kako bi utvrdili jesam li u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio pod utjecajem droga. Ja sam taj poziv vrlo ozbiljno shvatio – kaže nam 60-godišnji Majić i naglašava da ni s kakvim drogama u životu nikad nije imao veze.

– Sram je priznati, ali u životu nisam vidio ni kako trava izgleda. Ovo je pokvareno, psihološki pritisak, kako bi se mene obilježilo. Poslije će netko reći što će mi taj govoriti o ratnim zločinima u Lori, on je ionako lud. I drogira se – kaže Tonči Majić i zaključuje da našem pravosuđu ne treba nikakva reforma jer se nema što reformirati.

– Nas cijelo vrijeme vuku za nos. Što je s Lorom? Svjedoci su tu, nitko ne kontaktira s njima, nitko ih ništa ne pita. Bajić tu i tamo nešto kaže o Lori 2, čak i Lori 3, a što se događa? – pita Majić, koji ipak smatra da na psihijatrijsko vještačenje, čiji datum nije ni određen, neće morati ići. U njegovu su obranu ustali brojni aktivisti i civilne udruge, a priča je dospjela u javnost.

– Ovo je vrlo kompliciran slučaj i delikatan za Mladena Bajića. Ja radim kazneno djelo. Tako komuniciram sa svojom državom koja me ne poštuje jer mi nakon 30 godina suđenja nije pružila zaštitu. E, sada, on je tražio vještačenje o tome drogiram li se ja, što je ipak, priznat ćete, pretjerano. Zanima me kako sada ne provesti taj zahtjev, a ne obrazložiti zašto se povlači – glasno razmišlja Majić.

“Živahna” parnica

Ipak, pohvalio se, njegova je parnica u posljednja dva mjeseca pokazala zadivljujuću živahnost.

– Mogu vam reći da su se stvari konačno pokrenule s mrtve točke.

U zadnje četiri godine apsolutno nikakvog pomaka nije bilo, ali u posljednja dva mjeseca stvari su se pokrenule.

Inače, u ovih 30 godina najdulji zastoj, tijekom kojeg se baš ništa nije događalo, trajao je punih devet godina – kaže Majić, koji je uvjeren da se, da kaznenim djelom nije isprovocirao predsjednika države i glavnog državnog odvjetnika, ne bi dogodilo ništa.

– Svjestan sam što radim i spreman sam na posljedice – poručio je Tonči Majić.

Komentara 25

OG
Oger
11:43 20.05.2011.

Jos jedna prica za poslati u Brüssel. Nek\' imaju sto za citati.

BC
BCA
21:39 17.05.2011.

Dok ti ne dotjeraš Bajića s lisicama na sud, moj Tonči nema sreće. Ipak ti najviše znaš i koji je to licemjer, a u stanju je svačiji život u RH stjerati na dno dna!

OB
-obrisani-
09:33 18.05.2011.

Ovaj očito nije normalan, jer ucjenjuje vlasti protuhrvatskim ispadima, a vjerojatno pronalazi lažne svjedoke o slučaju Lora, radi insceniranja montiranih procesa i ocrnjivanja Hrvatske, izjednačavanja sgresora i žrtve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije