Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4. gardijska brigada

Mons. Čubelić: Čekaju nas još neke gorke političke neugodnosti!

splitska brigada, jelić (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
28.04.2011.
u 12:07

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije i ratni kapelan četvrte brigade u propovijedi u vojarni Dračevac komentirao je presudu generalima

– Ne razumijemo i ne prihvaćamo ničiju osudu prvoga hrvatskog predsjednika i hrvatskih generala. Neprihva­t­ljiva je presuda za udruženi pothvat u obrani i oslobođenju porobljene domovine – istaknuo je mons. Ivan Čubelić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije i ratni kapelan u četvrtoj brigadi. U sklopu proslave 20. obljetnice 4. gardijske brigade u kapeli sv. Križa u vojarni Dračevac predvodio je komemoraciju za poginule te misu za zatočene hrvatske generale Gotovinu i Markača.

– Danas imamo svoju državu, ali još nemamo Hrvatsku hrvatskog naroda. Još je uvijek previše onih koji grade karijeru na služenju stranim centrima moći. Bojim se da nas upravo na tom izdajničkom tragu uskoro čekaju još neke gorke političke neugodnosti. Tim više je neshvatljivo čuđenje onih koji su učinili sve da pred svijetom ocrne svoju domovinu, a sad se tobože zgražaju nad presudom prvom hrvatskom predsjedniku i generalima – rekao je u propovijedi mons. Čubelić.

Komentara 26

Avatar atrpimir
atrpimir
13:29 28.04.2011.

počelo je sa zerpom, onda savudrijskom valom, a nastavit će se sa tzv. krajinom sa uporištem u podunavlju nakon što srbi uzmu dunavske ade!

MA
maraosta
18:22 28.04.2011.

Zar nije žalosno da se sa hrvatskim politićarima, hrvatskom vanjskom i unutarnjom politikom slažu jedino četnici i jugoslaveni.

OB
-obrisani-
13:03 28.04.2011.

NE UBIJ! Jedna od Bozjih zapovjedi. KAKO se onda svecenici uklapaju u sliku vojske...sto oni tamo rade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije