Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno postignuće

VIDEO Dječak (13) pobijedio Tetris: Postao je prvi čovjek na svijetu kojem je to uspjelo

Game Boy
Foto: Thomas Eisenhuth/DPA
04.01.2024.
u 09:11

Streamer Blue Scuti oborio je sve Tetrisove rekorde, postajući prva osoba s takvim uspjehom nakon 40 godina postojanja igrice.

Willis Gibson, trinaestogodišnji Amerikanac je uspio pobijediti igricu Tetris koja je stara četiri desetljeća. Pod stream imenom Blue Scuti je oborio svjetski rekod u ukupnom rezultatu, ukupnom broju redaka i postignutoj razini, piše Reuters

Kada je na Nintendovoj igri postigao "kill screen" igra se zamrznula, a on nije mogao sakriti svoje uzbuđenje. Naime, prethodno je rekord srušen s umjetnom inteligencijom, tako da je Gibson postao prvo ljudsko biće koje je srušilo Tetrisov rekord. 

Willis se koristio tehnikom "kotrljajućeg" kontrolera koja je postala popularna 2021. godine. Ta tehnika omogućuje igraču da manipulira kontrolnom pločicom najmanje 20 puta u sekundi za pomicanje blokova za razliku od pomalo zastarjele metode "hiper tipkanja". 

POVEZANI ČLANCI:

Tetris je objavljen 1984. godine te je ubrzo postao najpopularnija video igrica svih vremena s 520 milijuna prodanih primjeraka. Igricu koja je osvojila mnoge generacije izumio je Alexey Pajitnov na Ruskoj akademiji znanosti tijekom Hladnog rata. 

VIDEO Testirali smo jeftine proizvode sa stranice Temu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije