Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najskuplji ured

Mladineo ulupao 500.000 kn da u ured stavi jacuzzi i sobu za odmor

ured mladineo
Foto: Boris Ščitar/VLM
1/8
Autori: Marko Biočina, M. Strukić/VLM
07.10.2012.
u 16:45

Najraskošnije je uređena prostorija u uredu kupaonica kojom dominira velika kada s potpisom poznate njemačke kuće Villeroy&Boch

Na drugom katu jedne zgrade na zagrebačkom Ksaveru postoji apartman, unutrašnjost kojega ne nalikuje trošnoj vanjštini tog nekoć najljepšeg izdanka socijalističkog urbanog planiranja. Unutrašnjost tog prostora od 90-ak kvadrata ispunjena je namještajem po mjeri izrađenim od skupocjenog egzotičnog drveta, a na zidovima vise slike velikih dimenzija, mahom ulja poznatih hrvatskih slikara poput Mladena Veže.

Najvećom prostorijom, koja ima 50-ak kvadrata, dominira veliki radni stol, uz koji je prislonjena velika ergonomska stolica, a na stolu, uz računalo, stoji velika stolna lampa. Na drugom kraju sobe luksuzni je stol za sastanke sa 6 stolica, a pokraj njega kožna garnitura za sjedenje. Cijeli je zid staklena stijena iza koje se nalazi velika terasa. U jednom kutu prostorije nalaze se vrata koja vode u dugi dio apartmana – onaj privatniji. Tamo su pak dvije prostorije. U prvoj, namijenjenoj opuštanju, nalazi se kožni divan, staklene vitrine i golemi televizor. Na kraju te manje prostorije ormar je i još jedna vrata – koja vode u kupaonicu.

A ona je pak najluksuznije uređeni dio ureda. Prostranim prostorom obloženim skupim pločicama dominira golema kada. I ona, kao i ostatak sanitarija – WC školjka, umivaonik i bide proizvodi su Villeroy&Bocha – njemačkog proizvođača luksuzne keramike. Njihova se cijena mjeri desecima tisuća kuna. Vrijednost je uređenja cijelog apartmana, pocjenjuju dizajneri interijera, oko 700 eura po metru kvadratnom, odnosno za uređenje cijelog ureda potrošeno je gotovo pola milijuna kuna. Ipak, spomenuti prostor nije stan nekog od hrvatskih tajkuna.

Riječ je o uredu direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji po svojem guštu uredio njegov donedavni korisnik Vinko Mladineo, danas višestruki optuženik za financijske pronevjere novca fonda kojim je upravljao. S obzirom na dobro poznati Mladineov ekstravagantni životni stil, činjenica da je i svoj ured uredio u istoj mjeri, teško se može smatrati iznenađenjem, ali zato taj prostor predstavlja trajni spomenik bezočnoj neodgovornosti i rasipnosti kojom se za vladavine HDZ-a trošio novac poreznih obveznika.

Komentara 69

KA
KaNiDora
15:10 03.03.2015.

Postoji sud i treba biti najoštrije kažnjen, sva pripadajaća imovina konfiscirana da se naplati šteta

AL
Alkana
16:55 07.10.2012.

Rastrošnost za vrijeme HDZ_a? A što je sa grijanim kožnim sjedalima u autima koje je naručio Čačić? Zar SDP štedi? Isti... isti... isti...

OB
-obrisani-
16:53 07.10.2012.

MNoga će ljeta proći prije nego narod zaboravi , njihovu rastrošnost i gramzivost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije