Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mladi hrvatski informatičari osvojili srebrnu i bronačnu medalju

Učenici XV. gimnazije Dominik Fistrić (3. razred) i Leonard Inkert (4. razred) natjecanje su završili na samoj granici bronačnih medalja.
17. kolovoza 2018. u 21:18 0 komentara 305 prikaza
Mladi informatičari
Foto: hsin.hr

Mladi hrvatski informatičari iz zagrebačke XV. gimnazije - Josip Klepec (4. razred) osvojio je srebrenu, a Paula Vidas (4. razred) brončanu medalju na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se održava od 12. do 18. kolovoza u Varšavi, priopćio je Hrvatski savez informatičara.

Ilustracija Osnovne škole Hrvatske Najviše su markirali Međimurci, a Istrani imaju najviše jedinica

Učenici XV. gimnazije Dominik Fistrić (3. razred) i Leonard Inkert (4. razred) natjecanje su završili na samoj granici bronačnih medalja. Na ovom međunarodnom natjecanju učenika u programiranju nastupilo je 55 natjecatelja iz 13 zemalja.

S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Stjepan Požgaj, kao i Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade i, od nedavno, Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade.

Školska ploča Eksperiment u reformi školstva Škole će odlučivati o trajanju praznika, a prvašići će na nastavu nositi tablete

Nastup mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Hrvatska informatička reprezentacija u Zagreb se vraća u subotu 18. kolovoza, u 11:20 sati.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.