Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZORCI UZETI NA ANALIZU

Misteriozni pomor 200 ptica u Španjolskoj: 'Pale su poput kiše'

Ilustracija
Ilustracija/Armin Weigel/dpa
02.12.2021.
u 23:25

Regionalni odjel za okoliš prikupio je dvije mrtve ptice za analizu.

Dvjesto mrtvih ptica čvoraka pronađeno je na ulici u gradu Ferrol na sjeverozapadu Španjolske. Nacionalni mediji izvijestili su da su ptice ispred bolnice "pale poput kiše".

Mrtvi čvorci padali su po automobilima i pješacima ispred gradske bolnice Juan Cardona. Lokalna policija potvrdila je da nitko nije ozlijeđen, javlja Express.

"Poletjele su s drveća u zoni hitne pomoći bolnice, letjele nekoliko metara i srušile se na kolnik", rekao je Mapi Rodríguez, predsjednik lokalne udruge stanara.

Regionalni odjel za okoliš prikupio je dvije mrtve ptice za analizu. Rodríguez je dodao kako mještani nestrpljivo čekaju rezultate analiza, no da su im inspektori koji su izašli na teren rekli kako vjerojatno neće biti jednostavno otkriti uzrok ovog pomora. 

Neobični slučajevi pomora velikog broja ptica zabilježeni su i u Angleseyu, u Sjevernom Walesu 2019. godine, te u Hagu u Nizozemskoj godinu ranije.

 

Komentara 12

Avatar vrex
vrex
05:39 03.12.2021.

Netko upalio 5G repetitor?

MI
mirkec68
06:38 03.12.2021.

5g internet

5S
505.scrtom
23:50 02.12.2021.

to neki smrtonosni soj, ne dirajte te ptice luđaci ,još nam i to fali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije