Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO na marjanu

Mišić za ubojstvo Selene dobio 15 godina! Brat se rasplakao u sudnici

Edi Mišić na izricanju presude za ubojstvo Meksikane Selene Macedo
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/5
Autori: Slavica Vuković, av
25.07.2013.
u 13:07

Sud u Splitu izrekao je presudu Ediju Mišiću za ubojstvo Meksikanke Selene Macedo Graciano na Marjanu.

Županijski sud u Splitu danas je nešto iza 13 sati izrekao presudu Ediju Mišiću za ubojstvo Meksikanke Selene Macedo Graciano na Marjanu. Mišić je proglašen krivim za obično ubojstvo i dobio 15 godina zatvora, odnosno, osuđen je na maksimalnu kaznu.

Selenin brat Emanuel Macedo zanijemio je kada mu je prevoditeljica prevela visinu kazne koju je dobio Mišić. Pognuo je glavu, a nedugo nakon toga počeo je plakati. Ramena su mu se tresla cijelo vrijeme tijekom izricanja i obrazloženja presude. – Emanuel je u jako teškom stanju, ne može vam se obratiti. Mislim da će biti potrebno pozvati Hitnu pomoć – rekao je Marin Bosotina, počasni meksički konzul u Splitu.

Edi Mišić presudu je odslušao bez ikakvih emocija. Njegovi otac i majka bili su na izricanju kazne, ali su prvi napustili sudnicu i tako izbjegli novinare.

Sudac: Nema dvojbe da je Mišić ubio Selenu, ali nije dokazano da ju je ubio na krajnje podmukao način

Sudac Vladimir Živaljić ustvrdio je u obrazloženju kako nema dvojbe o tome je li Mišić ubio Selenu, međutim, tijekom sudskog postupka nije dokazano da je to počinjeno na krajnje podmukao i osobito okrutan način, što karakterizira teško ubojstvo za koje je mogao dobiti maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. Nalaz sudske vještakinje pokazao je da hematom na Seleninu vratu znači da je izgubila svijest prije smrti pa nije proživljavala teške psihičke patnje. 

Tužiteljstvo će, najavila je Julijana Stipišić, uložiti žalbu na nepravomoćnu presudu.

Županijsko državno odvjetništvo smatralo je da je Edi Mišić ubio Selenu Macedo na osobito okrutan i krajnje podmukao način te tražilo najveću zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina. Mišićev branitelj Frane Gorjanc zatražio je oslobađajuću presudu.

Tužiteljica Julijana Stipišić ustvrdila je jučer u završnim riječima kako je riječ o monstruoznom zločinu, kakav se ne pamti. Podsjetila je na pronađene dokaze, Mišićeve biološke tragove na Seleninu tijelu i traci kojom je bila vezana te na krvavi nož. Ustvrdila je da vještačenja neosporno dokazuju da je Mišić počinitelj ubojstva te da je riječ o apsolutno ubrojivoj osobi. Motiv je ostao nepoznat, ali tužiteljica drži kako je seksualne prirode. Naglasila je kako ni u jednom trenutku nije pokazao žaljenje i da se ponaša kao da se ne sudi njemu.

Edi Mišić, kojeg se tereti za teško ubojstvo meksičke turistkinje Selene Macedo Graciano (31) u kolovozu prošle godine u Park šumi Marjan, tijekom suđenja branio se šutnjom.

>> Obrana: Oslobodite Edija Mišića! Optužba: Osudite ga na 40 godina!

Komentara 2

DU
Deleted user
18:02 05.06.2014.

Država nam sve više liči na cirkus sa majmunima.

LA
lakočemo
00:09 29.04.2016.

ne cirkus nego super cirkus, čuj ovoga nije mogao dokazati da je na okrutan način nego što na fini način ju je ubio eeeeee moj sudac i ti si neka ..daletina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije