Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sutra presuda

Obrana: Oslobodite Edija Mišića! Optužba: Osudite ga na 40 godina!

Edi Mišić (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
24.07.2013.
u 11:14

Optužba je ustrajala na tome da je riječ o ubojstvu na posebno okrutan i podmukao način te zatražila maksimalnu kaznu od 40 godina

Županijsko državno odvjetništvo smatra da je Edi Mišić ubio Selenu Macedo na osobito okrutan i krajnje podmukao način te traži najveću zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina! Istaknula je to u završnoj riječi na suđenju pred splitskim Županisjkim sudom tužiteljica Julijana Stipišić. Mišićev branitelj Frane Gorjanc zatražio je oslobađajuću presudu.

Tužiteljica je naglasila kako je riječ o monstruoznom zločinu, kakav se ne pamti.

- Najviše me pogodio način na koji je žrtva pokopana. Glavom okrenutom prema zemlji, podignute haljine i obnaženog dijela tijela. Bila je pokrivena humusom, borovim iglicama i s dva kamena od kojih je jedan bio težak 40, a drugi 20 kilograma. Otkopavanje tijela trajalo je pet sati. Po tome se vidi s kolikom je preciznošću i mirnoćom prikrivao tijelo - rekla je Stipišić. Podsjetila je na pronađene dokaze, Mišićeve biološke tragove na Seleninom tijelu i traci kojom je bila vezana te krvavi nož. Ustvrdila je da vještačenja nesporno dokazuju da je Mišić počinitelj ubojstva te da je riječ o apsolutno ubrojivoj osobi. Motiv je ostao nepoznat, ali tužiteljica drži kako je seksualne prirode. Naglasila je kako ni u jednom trenutku nije pokazao žaljenje i da se ponaša kao da se ne sudi njemu. Zatražila je da mu se produlji istražni zatvor jer je opasna osoba koja bi mogla ponoviti djelo.

Selenin brat Emanuel složio se sa svim što tužiteljica rekla.

Branitelj Gorjanc istaknuo je kako Mišić od početka govori da nije kriv. Osvrnuo se na psihijatrijsko vještačenje koje je ostavilo mogućnost da je počinitelj bio neubrojiva osoba, a pokušao je dokazati kako je moguće da je Mišić mogao imati epileptički napad i amneziju. U slučaju, osuđujuće presude, uvjeren je da djelo treba prekvalificirati jer nije riječ o teškom, već običnom ubojstvu, koje se kažnjava znatno blažom kaznom, do 15 godina zatvora.

- Hematom na desnoj strani vrata govori da je mogla izgubiti svijest, a u prilog tome ide i to što na trakama nema uvijanja, a to znači da nije pružala otpor. Ako nije bilo svijesti, nije bilo niti patnje – istaknuo je Gorjanc.

Mišić, koji se brani šutnjom, nije imao ništa za dodati. Presuda je u četvrtak.

>>Vještakinja: Ubojstvo Selene najdrastičnije je koje sam vidjela!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije