Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krše Zakon o medijima

Mirela Ahmetović oštro osudila skandaloznu naslovnicu Hrvatskog tjednika: 'Očekujem reakciju nadležnih'

Zagreb: Mirela Ahmetovic o slucaju Fortenova
Patrik Macek/PIXSELL
11.12.2022.
u 15:52

Ahmetović je napomenula kako je stav Ustavnog suda da je NDH bila nacistička i fašistička tvorevina koje je predstavljala negaciju temeljnih vrednota ustavnog poretka Hrvatske, a ovo nije prvi puta da Hrvatski tjednik objavljuje skandaloznu naslovnicu.

Hrvatski tjednik objavio je skandaloznu naslovnicu. Preko ''kockica'' otisnuli su naslov ''Živjela Nogometna Država Hrvatska'', a posebno su istaknuta prva slova svake riječi pa se tako s naslovnice koja je inspirirana odličnim uspjesima na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru odmah može uočiti NDH. Ovaj postupak oštro je osudila Mirela Ahmetović iz SDP-a, potpredsjednica saborskog Odbora za informatizaciju i medije.

-Ovim postupkom, Hrvatski tjednik krši Zakon o medijima koji jasno i nedvosmisleno zabranjuje poticanje i veličanje nacionalne, rasne, vjerske, spolne ili druge neravnopravnosti ili neravnopravnosti na temelju spolne orijentacije kao i ideološke ili državne tvorevine nastale na takvim osnovama. Također, ovakvo, neprihvatljivo djelovanje Hrvatskog tjednika predstavlja grubo nanošenje štete po ugled i dostojanstvo Hrvatske i njezinih građana u civiliziranom svijetu, pa pozivam i očekujem adekvatnu reakciju svih nadležnih institucija Republike Hrvatske na ovakvo neodgovorno i neprihvatljivo postupanje Hrvatskog tjednika- rekla je Ahmetović, piše 24 sata te napomenula kako je stav Ustavnog suda da je NDH bila nacistička i fašistička tvorevina koje je predstavljala negaciju temeljnih vrednota ustavnog poretka Hrvatske, a ovo nije prvi puta da Hrvatski tjednik objavljuje skandaloznu naslovnicu. 

Komentara 21

Avatar kenshi
kenshi
16:31 11.12.2022.

Gdje je bila gospođica zastupnica kada je njezin stranački kolega Stazić javno izjavio da nije bilo dovoljno Hrvata ubijeno nakon drugog svjetskog rata?! Ako već pričamo o skandalima.

Avatar mladen valentić
mladen valentić
16:27 11.12.2022.

Ne odbijaš primiti plaću u kunama, Europa je izglasala i rezoluciju da je i komunizam također zločinački i tataliralni pokret i ne bi se smjeli koristiti simboli te zločinačke tvorevine, jednako kao što se ne bi smjelo u Hrvatskoj isticati ni zastavu SFRJ, s kojom je JNA ulazila u okupirani Vukovar i pod kojom su iz bolnice u Vukovaru izvođeni ranjenici i bolesnici i kasnije ubijani na Ovčari!

Avatar Moodleen
Moodleen
16:50 11.12.2022.

Na svijetu nema većeg zla od komunjara, ahmetovičko beskarakterna. I neće biti mira na svijetu dok i jedan jedini crvendač postoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije