Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA ODLUKA

MIP odobrilo skidanje imuniteta Barišiću i Grgiću, Sabor to mora potvrditi

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo o ukidanju imuniteta Barišiću i Grgiću
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/17
17.09.2020.
u 17:12

Dražen Barišić i Vinko Grgić povezuju se sa slučajem Janaf, dok je u ovom trenutku poznato da Puljišić nije povezan s time slučajem.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo odlučili su na sjednici o tome hoće li udovoljiti zahtjevu DORH-a o ukidanju imuniteta Draženu Barišiću i Vinku Grgiću, te Darku Puljašiću. Dražen Barišić i Vinko Grgić povezuju se sa slučajem Janaf, dok je u ovom trenutku poznato da Puljašić nije povezan s time slučajem već s drugim slučajem. 

Rečeno je na sjednici da se traži za Barišića i Grčića traži  lišenje slobode i istražni zatvor za Barišića i Grgića, te da će o tome biti potrebno zabesno glasovati. 

VIDEO: Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva

 

Jednoglasno je donesena odluka o prijedlogu o ukidanju saborskog imuniteta za dvojicu zastupnika. Na povjerenstvu je donesena jednoglasna odluka za lišenje slobode i određenje istražnog zatvora prema zahtjevu DORH-a. 

Kao posljednja točka sjednice bilo je skidanje imuniteta i Darku Puljašiću. Zastupnici su i tu tom slučaju glasali jednoglasno. 

Odluku Povjerenstva mora potvrditi Sabor. Podsjećamo, kako saborski zastupnici imaju imunitet protiv njih se ne može pokrenuti kazneni postupak bez odobrenja Sabora. Jedini slučaj u kojem zastupnik može biti pritvoren bez odobrenja Sabora samo u slučaju da je zatečen  vrši kažnjivo djelo za koje je propisana kazna zatvora u trajanju dužem od 5 godina.

 

Komentara 23

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
17:13 17.09.2020.

A da pričekaju koji sat, možda bude još koji? Da se ne moraju ponovo sastajati, štede vrijeme i novac.

SP
Split71
17:14 17.09.2020.

Nema boja, ustasa, partizana, Za Dom... Nema nicega... Ruka ruku mij e...

SP
Spezzi
19:37 17.09.2020.

razapinjite vi Škoru jel naplaćuje svoj privatni parking kunu više od gradskog dok ova sdp-hdz braća spremaju milijune u džepove. kad je kriminal u pitanju velika koalicija izvrsno funkcionira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije