Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

MIOC ponovno osvaja medalje!

Rješavali su zadatke u programskim jezicima Pascal, Python, C/C++, Java i C# pod operativnim sustavom Linux.
15. srpnja 2017. u 12:58 1 komentara 536 prikaza
Josip Klepec, Vilim Lendvaj, Josip Kelava i Leonard Inkret

Hrvatski srednjoškolci nastavili su seriju osvajanja medalja na međunarodnim informatičkim natjecanjima.

Korisni savjeti Važne upute za učenike koji prve razrede upisuju u privatnim i državnim srednjim školama

Osvojili su četiri medalje na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Ljubljani - CEOI 2017. Tri medalje izborili su učenici XV. zagrebačke gimnazije, popularnog MIOC-a, a jednu Prva gimnazija Varaždin. Srebro su osvojili Josip Klepec (3. razred, XV. gimnazija), Vilim Lendvaj (3. razred, XV. gimnazija) i Josip Kelava (4. razred, Prva gimnazija Varaždin), a broncu Leonard Inkret (3. razred, XV. gimnazija). 

Rješavali su zadatke u programskim jezicima Pascal, Python, C/C++, Java i C# pod operativnim sustavom Linux.

Novim uspjesima presretan je profesor Nikola Dmitrović

- Jako smo zadovoljni. Svaki natjecatelj je osvojio medalju, tri srebra. Do zlata je jako malo nedostajalo. Kada se dojmovi slegnu vidiš da je to super rezultat. Sada nekoliko dana odmora i odmah nove pripreme za Međunarodnu informatičku olimpijadu u Teheranu - poručio je profesor Dmitrović. 

Tako se naši mladi informatičari sve više ugledaju na hrvatske sportaše, prošli puta Dmitrovićevi reprezentativci su osvajali medalje u svibnju u Los Angelesu na isti dan kad je Hrvatska u istom gradu pobjeđivala Meksiko 2:1, a sada su novim medaljama ispratili finale Wimbledona Marina Čilića

Ne propustite Ovo su važni datumi za srednjoškolce Gimnazijalci MIOC-a u Los Angelesu PALE NOVE MEDALJE MIOC nastavio tradiciju u Americi, osvojena dva srebra! Sjedni na kauč Stari podrum MIOC-a učenici pretvorili u učionicu i družionicu
SUZANA KAČIĆ BARTULOVIĆ
Skandal u splitskoj školi: SDP-ovka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi, reagirao i Fuchs
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
  • Deleted user:

    Kao što vidite, "to ja zovem kurikulumom", a i nisu jedini! Takmičenja iz matematike, prvi ili među prvih tri u Svijetu, mladi Varaždinci OŠ osvajaju srebra iz robotike, ne znam jer nitko nije pisao, dali su već sada zlatni!? To ... prikaži još! očigledno nikoga ne interesira? Ako se ovo nastavi, ovi naši Akademici uništit će prije smrti sve dobro u školstvu! Kako samo paro ljutito odgovara, kako nisu uzeli niti jednog Akademika u Kurikulum? Što će ti učeni starci, 60 godina žive u prošlosti (čast iznimkama)? A kakove Znanstvenike imamo, vidjeli smo koliko je trebalo da sud ukine ventile na radijatorima i glupe naprave koje fakat ne mjere ništa? Da su pitali bilo koga s Ruđer Boškovića, u pet minuta bi im objasnio da s toplinska energija ne može mjeriti tako!