Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo na YouTube kanalu Poslovnog i portalu poslovni.hr

Ministrica turizma: Sektor u iduću sezonu ulazi na stabilnim nogama zahvaljujući potporama države

Nikolina Brnjac
Screenshot
17.12.2020.
u 12:32

Ministrica turizma o strateškim projektima samo na YouTube kanalu Poslovnog i portalu poslovni.hr

Iako je pandemija Covid-19 izazvala velike potrese u globalnoj industriji putovanja uključujući Hrvatsku, situacija je pokrenula i ubrzala mnoge procese za podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma i otvorila mogućnosti za razvoj strateških projekata, što ćemo sigurno dobro iskoristiti. Istaknula je to ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u razgovoru za Poslovni dnevnik, koji od danas možete pogledati na YouTube kanalu Poslovnog dnevnika i portalu Poslovni.hr.

Ministrica je podsjetila da je Hrvatska prošlu sezonu unatoč pandemiji odradila znatno uspješnije od mediteranskih konkurenata, ostvarivši 50 posto prometa iz 2019. godine, uz minimalan broj slučajeva zaraze turista, što pokazuje da smo sigurna destinacija.

Sektor u iduću sezonu ulazi na stabilnim nogama zahvaljujući potporama države, a značajan impuls za daljnja ulaganja i strateški zaokret ministrica vidi u korištenju europskoga novca, što će turizmu iduće godine konačno postati dostupno.

“Kad pogledamo lanjsku omotnicu, za turizam nismo imali gotovo pa ništa, turizam je bio zapostavljen i to se sada mijenja. Ušli smo u sve radne skupine za programiranje operativnih programa, što turizmu otvara širok spektar za mogućnost prijave projekata za korištenje bespovratnih programa.

Turizam je generator razvoja drugih sektora i upravo projekte na tom tragu pripremamo za Nacionalni plan oporavka i otpornosti, kao i za višegodišnji okvir koji ćemo prijaviti za programiranje. Fokusirali smo se na projekte koji rade dodatnu vrijednost turizmu, kao što su zdravstveni i sportski turizam, turizam na kontinentu.

Ministarstvo je napravilo anketu među svim strukovnim udruženjima u turizmu, i tako smo saznali što turizmu zaista treba te se ispostavilo da imamo jako puno projekata koji su već spremni za prijavu”, istaknula je između ostalog ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:09 17.12.2020.

turizam na stabilnim nogama...ministrica na stabilnim nogama....?????...iduca sezona ??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije