Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pred mirovinu

Ministrica Milanka Opačić otpustila tri starije službenice

\'16.12.2011., Iblerov trg, Zagreb - Milanka Opacic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukić/PIXSELL
19.04.2012.
u 00:23

Riječ je o djelatnicama u 50-im godinama života koje će se nakon isteka roka raspolaganja najvjerojatnije pridružiti mnogobrojnim nezaposlenim građanima

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić razriješila je dužnosti tri starije službene pisarnice te ih stavila na raspolaganje Vladi RH. Riječ je o djelatnicama u 50-im godinama života koje će se nakon isteka roka raspolaganja najvjerojatnije pridružiti mnogobrojnim nezaposlenim građanima, priopćio je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

Sindikat upozorava da je otpuštenim djelatnicama ministrica Opačić ovim potezom uskratila mogućnost rada do starosne mirovine, a situacija je teža jer je riječ o ženama koje se nalaze u teškoj socijalno-ekonomskoj situaciji.

S druge strane, u Ministarstvu je posljednjih mjeseci zaposlen veliki broj novih djelatnika i to mimo javnih natječaja ili internih oglasa. Među njima je i Dubravka Marušić koja je nakon ''rada na crno'' u Ministarstvu dobila status rukovodeće državne službenice.

Komentara 111

LO
lojtra1
06:49 19.04.2012.

A sve to nakon što su digli poreze siromašnim građanima da bi te svoje \"kadrove\" mogli i isfinancirati. Glodavci!

AN
Ana33
06:14 19.04.2012.

Što je tu problematično?! Pobjednici \"moraju\" očistiti (moguća) špijunska legla, adezea...

DU
Deleted user
13:24 19.04.2012.

Normalno, pa one su radile i za vrijeme HDZ-a!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije