Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo branitelja oglasilo se o nabavi automobila za ratne vojne invalide

Rok za dostavu ponuda je bio 2. listopada 2017., nakon čega se započelo s izradom Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda koja je završila 10. listopada 2017. godine, stoji u priopćenju.
19. listopada 2017. u 17:54 4 komentara 1962 prikaza
Ministarstvo branitelja
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Ministarstvo branitelja oglasilo se vezano uz nabavku automobila za hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata.

Gordan Maras 'HDZ-OV SPECIJALITET' SDP-u sumnjiva nabavka automobila za ratne vojne invalide

U priopćenju su odlučili odgovoriti na prozivke da se radi o namještenom natječaju

' Vezano za povećani interes medija za aktualni natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja za nabavu i isporuku osobnih vozila za hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata s oštećenjem organizma 100% I. skupine, obavještavamo javnost o sljedećem:

Ministarstvo hrvatskih branitelja s postupkom javne nabave započelo je još 21. kolovoza 2017. godine, kroz savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, nakon čega je 30. kolovoza 2017. godine izrađeno i na mrežnim stranicama Ministarstva objavljeno Izvješće o provedenom prethodnom savjetovanju. 

Postupak javne nabave je objavljen u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske 4. rujna 2017. godine, a obavijest o navedenom postupku i nadmetanju je objavljena u Službenom listu Europske Unije. Na taj način o pokretanju postupka nabave obaviješteni su svi ponuđači u Republici Hrvatskoj i čitavoj Europskoj Uniji.

Rok za dostavu ponuda je bio 2. listopada 2017., nakon čega se započelo s izradom Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda koja je završila 10. listopada 2017. godine.

Na žalost, ni jedna od zaprimljenih ponuda nije zadovoljila uvjete iz natječaja, zbog čega je Ministarstvo moralo donijeti Odluku o poništenju postupka koja je objavljena 11. listopada 2017. godine u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Sukladno Zakonu o javnoj nabavi, navedena Odluka je objavom postala izvršna.

Na temelju istovjetne tehničke specifikacije, Ministarstvo je sukladno članku 234. Zakona o javnoj nabavi i na temelju konzultacija s Upravom za sustav javne nabave Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrata pokrenulo novi postupak 11. listopada 2017. godine za isti predmet nabave u skraćenom roku, kako bi se ispunila zakonska obveza nabave vozila za hrvatske ratne vojne invalide Domovinskog rata s oštećenjem organizma 100% I. skupine, u 2017. godini.

Dokumentacijom o nabavi propisano je da je rok isporuke ispunjen ukoliko se 220 vozila u roku od 22 dana od dana potpisivanja ugovora nalaze na skladištu proizvođača i dostupna su predstavnicima Ministarstva za pregled. Iz navedenog je vidljivo da je Ministarstvo hrvatskih branitelja uvažilo činjenicu da dobavljači nemaju automobile na „lageru“, što se polemizira u javnosti, te kako se svaki proizvođač automobila u Europskoj uniji može javiti na natječaj.

Ministarstvo hrvatskih branitelja otklanja svaku insinuaciju da se radi o pogodovanju u ovoj javnoj nabavi. Budući da se radi o ortopedskom pomagalu, u interesu je Ministarstva da hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata s oštećenjem organizma od 100% I. skupine dobiju automobile koji će biti proizvedeni i isporučeni prema ovoj javnoj nabavi', stoji u priopćenju.

Izazovna POVRIJEDIO KODEKS HRT otkazao Jurkasu suradnju zbog Facebook statusa starog dvije godine Damir Krstičević Dan neovisnosti Krstičević: Vraćamo se izvornim vrijednostima Domovinskog rata Branitelji reterirali Ne protivimo se Noći kazališta, sporan nam je bio samo termin
DOŽIVLJAVA RENESANSU
Ovaj hrvatski gradić sa samo 1800 stanovnika ima ulaganja od gotovo 300 milijuna kuna!
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • Avatar servo_volan
    servo_volan:

    Tomo Medved je pošten i čestit čovjek usput ta Marasa i Matića Hrvatski General i Stradalnik 2 puta ranjen cilj ove hajke je ocrniti najboljeg Hrvatskog ministra neče moči ove noči

  • Jurica1050:

    Nakon što je ministarstvo ratnih veterana kontaktiralo Elon Musk-a dobilo je odgovor da njegova tvrtka nije u mogućnosti isporučiti im sva auta u kratkom roku . Sigurno kao i do sada auta će se dodijeliti a poslije će sretni dobitnici ... prikaži još! razmisliti dali će iste zadržati ili po ustaljenoj praksi od države dobiveno auto prodati kao svoju osobnu imovinu te novce utrošiti u nekakvu drugu namjenu .