Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo branitelja oglasilo se o nabavi automobila za ratne vojne invalide

Rok za dostavu ponuda je bio 2. listopada 2017., nakon čega se započelo s izradom Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda koja je završila 10. listopada 2017. godine, stoji u priopćenju.
19. listopada 2017. u 17:54 4 komentara 1965 prikaza
Ministarstvo branitelja
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Ministarstvo branitelja oglasilo se vezano uz nabavku automobila za hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata.

Gordan Maras 'HDZ-OV SPECIJALITET' SDP-u sumnjiva nabavka automobila za ratne vojne invalide

U priopćenju su odlučili odgovoriti na prozivke da se radi o namještenom natječaju

' Vezano za povećani interes medija za aktualni natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja za nabavu i isporuku osobnih vozila za hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata s oštećenjem organizma 100% I. skupine, obavještavamo javnost o sljedećem:

Ministarstvo hrvatskih branitelja s postupkom javne nabave započelo je još 21. kolovoza 2017. godine, kroz savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, nakon čega je 30. kolovoza 2017. godine izrađeno i na mrežnim stranicama Ministarstva objavljeno Izvješće o provedenom prethodnom savjetovanju. 

Postupak javne nabave je objavljen u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske 4. rujna 2017. godine, a obavijest o navedenom postupku i nadmetanju je objavljena u Službenom listu Europske Unije. Na taj način o pokretanju postupka nabave obaviješteni su svi ponuđači u Republici Hrvatskoj i čitavoj Europskoj Uniji.

Rok za dostavu ponuda je bio 2. listopada 2017., nakon čega se započelo s izradom Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda koja je završila 10. listopada 2017. godine.

Na žalost, ni jedna od zaprimljenih ponuda nije zadovoljila uvjete iz natječaja, zbog čega je Ministarstvo moralo donijeti Odluku o poništenju postupka koja je objavljena 11. listopada 2017. godine u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Sukladno Zakonu o javnoj nabavi, navedena Odluka je objavom postala izvršna.

Na temelju istovjetne tehničke specifikacije, Ministarstvo je sukladno članku 234. Zakona o javnoj nabavi i na temelju konzultacija s Upravom za sustav javne nabave Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrata pokrenulo novi postupak 11. listopada 2017. godine za isti predmet nabave u skraćenom roku, kako bi se ispunila zakonska obveza nabave vozila za hrvatske ratne vojne invalide Domovinskog rata s oštećenjem organizma 100% I. skupine, u 2017. godini.

Dokumentacijom o nabavi propisano je da je rok isporuke ispunjen ukoliko se 220 vozila u roku od 22 dana od dana potpisivanja ugovora nalaze na skladištu proizvođača i dostupna su predstavnicima Ministarstva za pregled. Iz navedenog je vidljivo da je Ministarstvo hrvatskih branitelja uvažilo činjenicu da dobavljači nemaju automobile na „lageru“, što se polemizira u javnosti, te kako se svaki proizvođač automobila u Europskoj uniji može javiti na natječaj.

Ministarstvo hrvatskih branitelja otklanja svaku insinuaciju da se radi o pogodovanju u ovoj javnoj nabavi. Budući da se radi o ortopedskom pomagalu, u interesu je Ministarstva da hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata s oštećenjem organizma od 100% I. skupine dobiju automobile koji će biti proizvedeni i isporučeni prema ovoj javnoj nabavi', stoji u priopćenju.

Izazovna POVRIJEDIO KODEKS HRT otkazao Jurkasu suradnju zbog Facebook statusa starog dvije godine Damir Krstičević Dan neovisnosti Krstičević: Vraćamo se izvornim vrijednostima Domovinskog rata Branitelji reterirali Ne protivimo se Noći kazališta, sporan nam je bio samo termin
Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
Znanjem do financijskog oporavka
NOVI POČETAK
Uz prave savjete riješite se financijskih problema i pripremite se za svježi start
  • Avatar servo_volan
    servo_volan:

    Tomo Medved je pošten i čestit čovjek usput ta Marasa i Matića Hrvatski General i Stradalnik 2 puta ranjen cilj ove hajke je ocrniti najboljeg Hrvatskog ministra neče moči ove noči

  • Jurica1050:

    Nakon što je ministarstvo ratnih veterana kontaktiralo Elon Musk-a dobilo je odgovor da njegova tvrtka nije u mogućnosti isporučiti im sva auta u kratkom roku . Sigurno kao i do sada auta će se dodijeliti a poslije će sretni dobitnici ... prikaži još! razmisliti dali će iste zadržati ili po ustaljenoj praksi od države dobiveno auto prodati kao svoju osobnu imovinu te novce utrošiti u nekakvu drugu namjenu .