Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Salonit

Ministar Popijač ipak nazvao te im izbio toljage iz ruku

'10.05.2010. Vranjic. Radnici Salonita odrzali pred tvornicom mirni prosvjed s cvijecem u rukama i pripremljenim toljagama. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
10.05.2010.
u 20:50

Sve akcije sindikalisti će usmjeriti prema tvrtki Adriatic Blizna, koja je, kažu, nezakonito dobila posao odvoženja azbestnog otpada i dekontaminacije

Sve je bilo spremno  u Salonitu. Pedesetak radnika naoružanih toljagama, trasparenti, odlučnost da se izbore za svoje prava, čak i kutije s priborom za prvu pomoć, zlu ne trebalo. Bili su spremni izaći na ulice.

A onda je Jozi Mariću iz HUS-a oko 8 sati zazvonio mobitel. Na drugoj strani bio je sam ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač.

Jamstva pod povećalom

– Dođite sutra u Zagreb na sastanak u Vladi – predložio je ministar Mariću.

Bilo je to dovoljno da radnici zasad toljage ostave po strani. Slijede pregovori.

– Predstavnici sindikalista s mjerodavnima će razmotriti jamstva koje je prije dala predsjednica Vlade Jadranka Kosor o plaćanju odštete radnicima Salonita zbog narušena zdravlja i gubitka radnih mjesta – kazao je Marić. Riječ je o 169 radnika Salonita koji bi trebali dobiti odštetu.

Adriatic Blizna mora van

No, ne znači to da su radničke akcije završile. Dok se ne budu znali rezultati pregovora o isplati odšteta, posvetit će se, kaže Marić, drugim problemima.

– Sve sindikalne akcije usmjerit ćemo prema tvrtki Adriatic Blizna, kojoj je na nezakonit način dodijeljen posao za uklanjanje azbestnog otpada. Ta tvrtka nema dozvolu za rad opasnim tvarima kao što je azbest – ističe Marić.

Pozvao je i Državni inspektorat zaštite na radu da uđe u tvornicu Salonit i "istjera tvrtku" Adriatic Blizna.

– Očito je da su posao dobili ispod stola, a netko je u džep stavio taj crni novac. Zbog takvih se situacija puni "biznis akademija Remetinec" – objašnjava Marić.

 

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kasuv
21:31 10.05.2010.

TVORNICA SALONITA OTVORENA ZA VRIJEME KOMUNIZMA NITKONIJE PITAO ZA AZBEST IAKO SE ZNALO DA JE ŠTETAN AA SADI SVI PROGLEDALI I TRAŽE NOVAC,SLUŠAM OVOG NEPISMENJAKOVIČA U IZJAVI GDJE TRAŽI ODŠTETU OD 50000E,NOVINARKA TAKOĐER NIŠ KORISTI,SVE MULJATORI UMJESTO DA ODU U MIROVINU KAO I MI OSTALI IZ PRIVATNIH FIRMI SA 7000 KUNA OTPREMNINE UCJENJUJU,REMETE MIROVINSKI SUSTAV ,PO ČEMU SMO MI RAVNOPRAVNI KADNEKI ODU U MIROVINU S 200000KUNA I KUKAJU KAKO IM JE MALA MIROVINA ,A NEKI I BEZ OTPREMNIKE KOJA SE U PUNO FIRMI FINANCIRA IZ PRORAČUNA NAPR FINA,HŽ NEĆU DRUGE ITD POZDRAV

MA
matan91
23:18 10.05.2010.

I ovu tvornicu je otvorio drug Tito

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije