Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Kujundžić liječnike prozvao neradnicima, HUBOL traži ispriku

- U vrijeme kada u Hrvatskoj nedostaje najmanje 3500 liječnika, s kojima bi se tek dosegao prosjek Europske unije, u kojem su liječnici prošle godine odradili 3,5 milijuna prekovremenih sati, ne može biti istinita tvrdnja da liječnici ne rade i da iza njih stoji praznina - poručuju iz HUBOL-a
21. listopada 2016. u 13:30 4 komentara 1028 prikaza
Milan Kujundžić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) uputila je u petak novom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću čestitku na izboru za ministra, u kojoj izražava nadu u uspješnu suradnju, ali i traži od njega ispriku za izjavu iz predizborne kampanje koju smatra uvredljivom za liječnike.  

Radi naše daljnje konstruktivne i dobronamjerne suradnje, bez koje zdravstveni sustav sigurno neće moći funkcionirati, tražimo jasnu i nedvosmislenu ispriku za Vašu neprimjerenu izjavu "brojni liječnici imaju titule, ali iza njih stoji praznina. Pedeset posto doktora ne zarade svoju plaću, ne znaju raditi, niti hoće raditi", stoji u HUBOL-ovom pismu Kujundžiću.

Siniša Varga Plus i 72 sata Varga prozvao ministra Nakića, HUBOL stao uz njegovu odluku 29.05.2015., Zagreb - Tatjana Prenda Trupec, ravnateljica HZZO. Photo: Zarko Basic/PIXSELL podcjenjivački prema bolnicama HUBOL poziva DORH i Uskok da preispitaju poslovanje HZZO-a 15.05.2014., Sisak - Povjerenici sisacke podruznice Hrvatskog lijecnickog sindikata Ivana Smit, Martina Radmanovic, Miroslav Dubovecak i Ivan Marijetic ukljucili su se u Akcijski dan europskih lijecnika i na  konferenciji za medije govorili o stanju u hrv TRAŽE ZAŠTITARE 'Suprug pacijentice prijetio nam je dok smo reanimirali muškarca'

HUBOL također očekuje da će Kujundžić prepoznati važnost liječnika za održivost hrvatskog zdravstvenog sustava, te pronaći modele i načine rješavanja njihovih gorućih problema, s ciljem motiviranja liječnika na ostanak u Hrvatskoj.

Udruga upozorava da će u Kujundžićevu mandatu bolnički sustav zbog umirovljenja napustiti 15 posto bolničkih specijalista, te još dodatno 1200 liječnika, ako vlast ne pronađete motivacijske modele za njihov ostanak.

U vrijeme kada u Hrvatskoj nedostaje najmanje 3500 liječnika, s kojima bi se tek dosegao prosjek Europske unije, u kojem su liječnici prošle godine odradili 3,5 milijuna prekovremenih sati, ne može biti istinita tvrdnja da liječnici ne rade i da iza njih stoji praznina.

Tu prazninu svakodnevno popunjavaju brojni pacijenti kojima se liječnici u iznimno lošim radnim uvjetima nesebično daju kako bi Hrvatska uopće imala zdravstveni sustav, a hrvatski građani adekvatnu zdravstvenu skrb. U toj skrbi za pacijente, s ponosom smo u stanju reći, ne zaostajemo za niti jednom europskom državom, poručuju HUBOL-ovci.

>> Zamjene za premijera i ministre: Ovo su nove zastupnice koje će sjediti u Saboru

Hrvatska rukometna reprezentacija
Jeste li znali?
Zašto bi Kauboji mogli postati Dizelaši i zašto su Crnogorci i Makedonci zapeli za lavove?

A1 izdvaja za Vas

  • zagorecvz:

    Kaj je lagao? Kad je tko od vas bio u bolnici, rade specijalizanti a gospoda doktori spavaju li dođu svakih dva tri sata baciti oko.

  • Blomberg:

    Sto napadate covjeka svatko tko ceka u bolnici moze i sam vidjeti kako ti toboze " nezamjenjivi " doktori ubijaju vrijeme dok rulja ceka, a asistenti se dure kao neka nedokuciva stvorenja . da svi svoj posao normalno rade cekanja ... prikaži još!kanja bi se prepolovila.

  • plavitin:

    U pravu je Kujundžić,ponašaju se kao bogovi,fuj