Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećan broj žena

Zamjene za premijera i ministre: Ovo su nove zastupnice koje će sjediti u Saboru

roščić burić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.10.2016.
u 23:13

Nakon što je Sabor izglasao povjerenje Vladi Andreja Plenkovića, novi premijer i njegovi ministri u Saboru dobili su zamjene.

Dobra je vijest što su upravo neke od njih zamijenile upravo žene s čime se malo popravio broj žena koje će sjediti u Hrvatskom saboru.

Premijera Andreja Plenkovića u Saboru će mijenjati Ljubica Lukačić koja je bila zastupnica u 6. saborskom sazivu. HDZ-ovog potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Davora Ivu Stiera zamijenit će Majda Burić.

Zbog dužnosti ministra zdravstva svoj je mandat "umirovio" Milan Kujundžić, a mijenjat će ga Dragica Roščić, ekonomistica iz Baške Vode. 

U Saboru neće sjediti ni vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a mijenjat će ga Marija Balić.

Neke ministre koji su zadržali svoje resore, poput ministra financija Zdravka Marića također već mijenjaju žene. Marića tako mijenja Ljubica Maksimčuk. Umjesto ministra branitelja Tome Medveda u Saboru sjedi potpredsjednica karlovačkog HDZ-a Marija Jelkovac, a ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića mijenja Vesna Bedeković.

Mostovog ministra zaštite okoliša Slavena Dobrovića već je zamijenila Ljubica Ambrušec, Mostova načelnica Gradeca.

Podsjetimo, prema rezultatima prijevremenih izbora mandate za deveti saziv Sabora osvojila su 132 muškarca i 19 žena ili 87 posto muškaraca i 13 posto žena. No nakon što će premijera Plenkovića i neke ministre u Saboru zamijeniti žene, uz one koje su već izabrane,  broj žena se povećao.

Što se tiče ostalih ministara,  Damira Krstičevića ministra obrane mijenjat će Blaženko Boban, a Mostova potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića Maro Krstić, zastupnik iz Dubrovnika. Umjesto ministra Tomislava Ćorića u saborskim će klupama sjediti tajnik zagrebačkog HDZ-a, psihijatar Ivan Ćelić. Ministra bez portfelja Gorana Marića mijenjat će načelnik općine Rugvica Mato Čičak.

Tko se vraća u Sabor?

U saborske klupe vraćaju se bivši HDZ-ovi ministri Zlatko Hasanbegović, Darko Horvat, Anton Kliman i Miro Kovač te Mostov Davor Romić, odlaze njihove zamjene Sandra Kulić Makar, Nikolina Babić, Monika Udovičić, Martin Baričević i Natko Felbar.

> >Evo tko će zamijeniti premijera i ministre u Saboru

Ključne riječi

Komentara 5

AR
arizin
00:04 21.10.2016.

Ovo je ta moderna propaganda koja se svugdje forsira, sada je pogotovo vidimo u SAD-u gdje Clinton izjavljuje da treba dobit glasove jer je žena...Koja ludost. Pa prvo u 18.stoljeću su najveće vladarice Europe, a tada i Svijeta bile upravoo žene od Austro-Ugarske pa do Rusije, ili se možda netko sjećam Viktorijinog doba kada je Britanija vladala čitavim Svijetom. Gdje su sposobnosti zašto bi netko trebao biti, ovaj novi liberalizam će uništiti Svijet.Eto u Ontariju(Kanada) zakon kojim se predlaže da se riječ mama i tata zamjene sa roditelj 1 i roditelj 2 jer očigledno riječi mama i tada nisu politički korektne prema nekim "obiteljima".

Avatar cluesblues
cluesblues
01:36 21.10.2016.

koje sretne face…a kako i nebi, 16 tisuca kn placa plus bonusi, osigurana povlastena mirovina, i sve sto se usput spremi kroz mito - a ne moraju ni dolazit na posao, ili se, ko vecina ostalih zastupnika, mogu za vrijeme zasjedanja igrat na mobitelima i tabletima...

ZA
ZAGORECTENEJ
01:24 21.10.2016.

Hrvatska prihvaca sve moguce glupe ideologije kako i pristaje tradicionalno sluzanskom mentalitetu. Treba se birati po sposobnostima a ne nekakvim ideoloskim kvotama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije