Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska vojska

Ministar Krstičević posjetio Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske

Damir Krstičević u posjetu Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske
Foto: MORH
09.02.2018.
u 16:20

Obilježavanje Dana vojne kapelanije „Bl. Alojzija Stepinca“ u Karlovcu

Ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov danas su posjetili Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu. Prisustvovali su obilježavanju Dana vojne kapelanije „Bl. Alojzija Stepinca“. Krstičević je najavio obnovu hrvatske vojske te je naglasio važnost svakog čovjeka u tom sustavu. 

Ministar je naglasio da je Hrvatska kopnena vojska najbrojnija grana hrvatskog vojnog sustava te je podsjetio na početke Domovinskog rata. U svom govoru izjavio je da su gardijske brigade branile i obranile Hrvatsku. - Gardijske brigade i današnje gardijske bojne su štit i ponos naše vojske i drago mi je da čuvamo te vrijednosti, što je jako bitno radi povijesti, ali i budućnosti - rekao je. 

Krstičević je pohvalio pripadnike kopnene vojske za njihove napore i trud u situacijama kao što su požari i poplave. Osvrnuo se i na donesene strateške dokumente prema kojima - vraćamo naziv Hrvatska vojska po čemu smo oduvijek prepoznatljivi. Govor je održao i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Šundov koji se isto kao i ministar, zahvalio vojnicima za njihov trud i zalaganje. Naglasio je njihovu izvrsnost u operacijama, misijama i aktivnostima, a kao primjer naveo je hrvatske kontingente u Poljskoj, Litvi, i Afganistanu.

Osim ministra i načelnika, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković prezentirao je ustroj i osnovne projekte kopnene vojske za 2018. godinu. General Jurković rekao je da će se nastaviti proces modernizacije kako bi vojska ostala prepoznatljiva u međunarodnom okružju. 

Svetu misu povodom obilježavanja Dana vojne kapelanije „Bl. Alojzija Stepinca“ predvodio je mons. Jure Bogdan. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Županije Karlovačke i Grada Karlovca, i to župan Damir Jelić, gradonačelnik Damir Mandić te načelnik PU Karlovačke Josip Ćelić.

Ministar Damir Krstičević u posjetu Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske:

Damir Krstičević u posjetu Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske
1/5

Komentara 12

ZA
zadar1
17:28 09.02.2018.

jbt samo se obilaze...imamo generala kao kina....a dvije brigade vojske iti nepopunjene.....😣

KR
Krotila
18:00 09.02.2018.

i ne zaboravite na hrvate U bosni,ono malo što je ostalo ostatak od ostataka

CR
crohercegovina
19:14 09.02.2018.

Bože Kožul ponos i dika Ljuto Doca i Hercegovine. Volimo te Bozo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije