Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Milanović: SDP daje moralnu potporu Sanaderu u borbi protiv mafije

milan-hrv.jpg
import
25.10.2008.
u 15:52

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas kako njegova stranka daje moralnu potporu premijeru Ivi Sanaderu u borbi protiv mafije, da je optimističan i da želi vjerovati u pozitivan ishod te borbe.

"Optimist sam i želim vjerovati da će se dogoditi obračun s organiziranim kriminalom", rekao je Milanović nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Dodao je kako Sanaderu ne će davati rokove za obračun s mafijom. "Gledat ćemo, kao i vi. Vrlo brzo bit će jasno radi li se ozbiljno ili se samo kupuje vrijeme i traži alibi", rekao je Milanović.

Novinare je zanimalo zašto je promijenio mišljenje nakon što je SDP prošlog tjedna u Hrvatskom saboru tražio smjenu premijera. Milanović je odgovorio kako je SDP želio otvoriti raspravu o stanju sigurnosti građana te postaviti pitanje Sanaderove odgovornosti za nastalu situaciju.

"Situacija je, međutim, toliko izmakla kontroli da smo u jednom trenutku odlučili dati deklarativnu podršku, kako bi se iz nje izašlo", objasnio je. Naglasio je da ta činjenica nikoga ne može osloboditi političke odgovornosti za učinjeno ili neučinjeno.

"Ova podrška je moralne prirode, jer u ovom trenutku nema druge. Drugačije ponašanje u ovom trenutku smatrao bih neodgovornim", istaknuo je.

Milanović drži da stanje u Hrvatskoj nije izvanredno, jer su se, kako je dodao, u zapadnim zemljama događale i gore stvari.

Glavni odbor SDP-a raspravljao je o pripremama za lokalne izbore, a predsjednik tog tijela Josip Leko je izvjestio da je stranka već odlučila tko će ju predstavljati na neposrednim izborima lokalnih čelnika u svibnju iduće godine.

Naglasio je da će ti ljudi morati djelovati u skladu s SDP-ovim programom, a kao središnje teme kampanje najavio je gospodarsku krizu i socijalnu situaciju u državi.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije