Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRATIO SE MEDIJIMA

Milanović: Nisam znao da smo u ratu s Rusijom

Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović posjetio tvrtku AD Plastik Grupa
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
26.01.2023.
u 16:01

"Kakav će utjecaj imati Leopardi ne znam, nisam dovoljno stručan", rekao je govoreći o tenkovima pa dodao kako se nada da traju razgovori Moskve i Washingtona jer bez toga rat u Ukrajini neće završiti

Predsjednik Republike Zoran Milanović bio je u posjeti AD Plastik Grupi, tvrtki koja se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju. Obišao je pogon injekcijskog prešanja i linije bojenja te se sastao s vodstvom tvrtke. Nakon posjeta, obratio se medijima te komentirao kako će naoružavanje Ukrajine utjecati na rat. 

"Kakav će utjecaj imati Leopardi ne znam, nisam dovoljno stručan", rekao je govoreći o tenkovima pa dodao kako se nada da traju razgovori Moskve i Washingtona jer bez toga rat u Ukrajini neće završiti.  Istaknuo je kako se nada da traju nekakvi razgovori ili ćemo "lagano prema Trećem svjetskom ratu". Ustvrdio je i to da neki misle da je već počeo, no da je on sam suzdržan.

VIDEO: Milanović o aktualnim temama

 

Komentirajući pohvalu Sergeja Lavrova, ruskog ministra vanjskih poslova, kazao je: "Pohvalio me, što ja mogu s tim".

"Ne znam kako će tenkovi pomoći Ukrajini, možda pomognu, a možda izgore", dodao je Milanović.

Osvrnuo se na izjavu njemačke ministrice vanjskih poslova Annalene Baerbock koja je izjavila da se vodi rat protiv Rusije, ali ne i međusobno.

"Ja to nisam znao. Sretno ovog puta, ali mi nismo u ratu ni sa kim. Očekujem da nju pohvali Lavrov. Očekujem da joj Putin dodijeli medalju, Lavrov zaprosi, a da Grlić Radman bude kum. To je ta ista ekipa u Bundestagu koja je ljetos donijela rezoluciju o BiH u kojoj se bezobrazno miješaju u unutarnje poslove strane zemlje", ustvrdio je.

Ustvrdio je da će možda doći američki i njemački tenkovi do Krima, ali do tamo neće doći s Hrvatskom.

Na pitanje kako je politička karijera utjecala na njegovo zdravlje, odgovorio je: "Slabiji sam. Prije sam mogao trčati na Sljeme, a onda sam prošao 50 godina.  Puno se sjedi, previše se pije. Nezdravo se živi, a to je činjenica, a ne želim živjeti kao kad sam imao 45 godina."

VIDEO: Butković: Ništa se nije moglo dogoditi od 31. prosinca do 10. siječnja zbog čega bi se cijene digle

 

Komentara 173

PR
prahrvat
16:47 26.01.2023.

Lavrovljev kućni ljubimac

VI
Vivian
16:37 26.01.2023.

Ako te agresor hvali, valjda to nesto govori o tebi.

ST
stefj
16:36 26.01.2023.

Eh da, da bi privukao glasove desnog spektra Milanović se busa suverenošću, ali na krivi način. Ovako ima istu retoriku kao Lavrov i zapravo brani Putina... A suverenost se ne štiti dugim jezikom, već jakim gospodarstvom, jakom diplomacijom i vojskom. Svađa sa saveznicima sigurno ne pomaže, isto kao što ne pomaže izolacija... Ako ti je jedini sugovornik Orban, a hvali te Lavrov, svatko pametan bi se zapitao što radim krivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije