Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik o izborima

Milanović: Izbori su 5. srpnja, što ste tražili to ste i dobili

Cetinje: Predsjednici Milo Đukanović i Zoran Milanović obratili se medijima nakon zajedničkog sastanka
Foto: SAVO PRELEVIC/PIXSELL
1/5
22.06.2020.
u 19:03

Ne vidim razlog ni pravnu osnovu za odgodu izbora - kaže Milanović.

Predsjednik Zoran Milanović rekao je u ponedjeljak za posjeta Crnoj Gori da ne vidi razlog za odgodu izbora koje je raspisao za 5. srpnja i ne zna pravni mehanizam kako da se to promijeni u demokratskoj državi.

Milanović je nakon sastanka s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem na Cetinju odgovarao na pitanje novinara koje je zanimalo kakvi su izgledi za odogdu izbore zbog pojačanog broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. 

"Izbori u Hrvatskoj su 5. srpnja. Ja sam ih raspisao za taj datum i ne znam kako se to mijenja u demokratskoj državi", rekao je hrvatski predsjednik.

Cetinje: Predsjednici Milo Đukanović i Zoran Milanović obratili se medijima nakon zajedničkog sastanka
1/5

"Iskreno govoreći, o tome nisam ni razmišljao i neću sada govoriti da sam sugerirao ili ukazivao na to da možda ovo nije bio najbolji termin raspuštanja Sabora, ali sad kada je raspušten moramo ići na izbore”, rekao je Milanović.

U intervjuu za dnevnik jedne hrvatske televizije 21. svibnja Milanović je rekao da ne misli da je ovo najbolji trenutak za izbore, ali tako je odlučeno i on to poštuje. 

Na Cetinju je rekao da je spreman saslušati svakoga tko smatra da postoje materijalni i zdravstveni razlozi za odgodu izbora, ali to neće ništa promjeniti.

“Ukoliko netko smatra da postoje materijalni I zdravstveni razlozi da se oni primjene i da su oni toliko dominantni I toliko prisutni i ukoliko zna koji je pravni okvir takvog rješenja spreman sam ga saslušati, ali ne mislim da je to u ovom trenutku rješenje", rekao je hrvatski predsjednik.

"Izbori su 5 srpnja i nema tu cinizma, što ste tražili to ste dobili. Ne vidim razloga da se ne nastavi da se izbori ne održe”, rekao je Milanović.

Video - Milanović o sramotnom natpisu u Zagrebu: To je govor mržnje, a ne prekršaj

Ključne riječi

Komentara 13

CR
crocro
07:39 23.06.2020.

Ne mogu ništa loše govoriti o Škori, ali ušao je u politiku deklarirajući se kao centar i desni centar te podijelio biračko tijelo HDZ-a, te automatizmom, logikom i brojkama nesvjesno ili svjesno doveo na vlast sadašnjeg predjsednika, koji u nikakvim drugačijim okolnostima nikada ne bi došao na vlast. E, pa naravno, sada nema kajanja ili povratka, pa ne krivim samo Škoru, već i birači očito ne znaju zbrojiti 2+2, pa kada se sve zbroji, birali smo i nismo bolje zaslužili, upravo tako kako nam se naš predsjednik naruguje. Nije bio siguran da će postati predsjednik, ali eto, Škoro je bio vjetar u leđa, što on danas negira da je podijelio isto ili slično biračko tijelo, a to je činjenica koja se ne može izbrisati koliko god se on ne slagao s time.

ST
strike
02:37 23.06.2020.

Lik je jednostavno loš.

DU
Deleted user
19:55 22.06.2020.

Izbori u Hrvatskoj su 5. srpnja. Ja sam ih raspisao za taj datum i ne znam kako se to mijenja u demokratskoj državi", rekao je hrvatski predsjednik. Ustavi sud odlučuje... Loše savjetnike imaš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije