Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SE OGLASIO

Milanović: Današnja RH ne bi postojala bez antifašističke borbe

Zagreb: Predsjednik Milanović primio šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
22.06.2020.
u 10:21

Današnja moderna i demokratska Hrvatska, država hrvatskog naroda koja poštuje sve svoje građane bez obzira kojoj manjini pripadali, država obranjena u Domovinskom ratu, ne bi postojala bez antifašističke borbe, poručio je hrvatski predsjednik.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je hrvatskim građanima čestitao Dan antifašističke borbe, poručivši da je to spomen na jedinstveni ustanak iz 1941. kada je dobro pobijedilo zlo te da današnja RH ne bi postojala bez antifašističke borbe.

"Dan antifašističke borbe spomen je na jedinstveni ustanak iz 1941. godine, ustanak naših ljudi koji su bili spremni reći - ne i to reći prije svih drugih u - od fašista i nacista uništavanoj i porobljavanoj Europi", napisao je predsjednik na Facebooku.

Istaknuo je kako je to jedinstven događaj koji je sudionicima tog ustanka i onda svima onima koji su mu se priključili u mjesecima i godinama koje su slijedile, dao za pravo da se zovu hrvatska narodna antifašistička vojska.

Hrvatska vojska završila na pravoj strani, što je bilo važno za opstanak RH

"Bili su vojska koja se borila za slobodu, vojska koja je rat završila na pravoj strani što je i najvažnije, a ujedno i na pobjedničkoj strani, što je bilo važno za opstanak hrvatske države. Dobro je tada pobijedilo zlo, izabrali smo težak put ali, ponovit ću, pravu stranu kao puno puta ranije i kasnije", dodao je Milanović.

Istaknuo je da je to naša, hrvatska povijest koju i mi i naša djeca moramo znati, o kojoj možemo raspravljati, ali koju nitko ne bi smio negirati i koju ne može osporiti.

Današnja moderna i demokratska Hrvatska, država hrvatskog naroda koja poštuje sve svoje građane bez obzira kojoj manjini pripadali, država obranjena u Domovinskom ratu, ne bi postojala bez antifašističke borbe, poručio je hrvatski predsjednik.

Komentara 18

Avatar spin
spin
13:06 22.06.2020.

Naravno da bi postojala i to u širim granicima nego ovim u koje ih je strpala šugoslavija Tito i partija. Danas se na tom derneku opet moglo čuti ono "smrt fašistima", a ja kažem smrt izdajnicima roda svoga i onimama koji su odbili braniti Dom svoj i svojih djedova.

EM
emin87
12:38 22.06.2020.

Pakrac 1.ožujka 1991 je Dan antifašističke borbe u Hrvatskoj. Taj dan je prvi sukob protiv srpskih pobunjenika i JNA (crvena zvijezda koju tako volite) koji se nisu slagali sa slobodnom hrvatskom državom

GE
genex
12:20 22.06.2020.

pa nije mi jasno tko briše komentare i zašto.lijevo jednoumlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije