Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne ide na paradu

Milanović otkazao posjet Rusiji zbog kvara na zrakoplovu

Hum na Sutli: Predsjednik Milanović sudjelovao na 30. susretu Liderovog Kluba izvoznika
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
22.06.2020.
u 17:55

Predsjednik Milanović otkazao je svoj odlazak u Moskvu zbog kvara na državnom zrakoplovu koji nije moguće popraviti do planiranog putovanja, a komercijalni letovi prema Rusiji još nisu pokrenuti, rekao je Jelić.

Predsjednik Republike Zoran Milanović otkazao je predviđeni posjet Rusiji zbog kvara na državnom zrakoplovu te nepostojanja komercijalnih letova prema Rusiji zbog pandemije koronavirusa i stoga neće 24. lipnja u Moskvi nazočiti tradicionalnoj vojnoj paradi u povodu Dana pobjede.

Potvrdio je to u ponedjeljak Hini glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić.

"Predsjednik Milanović otkazao je svoj odlazak u Moskvu zbog kvara na državnom zrakoplovu koji nije moguće popraviti do planiranog putovanja, a komercijalni letovi prema Rusiji još nisu pokrenuti", rekao je Jelić Hini.

Milanović boravi u službenom posjetu Crnoj Gori, a odmah po završetku trebao je otputovati u Moskvu na tradicionalnu vojnu paradu u povodu Dana pobjede koja se trebala održati 9. svibnja, ali je otkazana zbog pandemije koronavirusa. Novi datum održavanja parade je 24. lipnja, točno na 70. godišnjicu prve. 

Na marginama je bio planiran i bilateralni sastanak Milanovića s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. 

Video - Milanović o sramotnom natpisu u Zagrebu: To je govor mržnje, a ne prekršaj

Komentara 5

ST
stric1
22:13 22.06.2020.

.... ima opciju tv prijenosa u srbijanskom veleposlanstvu 😂🤣😅😂🤣😅.....

MP
Miroslav.P
18:05 22.06.2020.

E bas vjerujem u ovaj kvar.

DU
Deleted user
22:21 22.06.2020.

Rekli bi Rusi, ako je problem avion, šaljemo dva i jedan vam može ostati. Problem je da nitko iz EU i regije osim Vučića ne dolazi i to vjerojatno radi političkih prepucavanja. Tako da je bilo logično da će i predsjednik RH, članice EU, dobiti smjernice.Posjet Crnoj Gori nije sigurno slučajnost, tamo se mogao uvjeriti kako izgleda kaos koji se odvija uz utjecaj Srbije i SPC, a uz put i ruskih interesa i interesa EU i NATO. Naravno naši mediji o tome šute. Crnu Goru se lukavo gura pod srpski utjecaj preko SPC, ako to ne uspije, onda kaosom dovesti na vlast proistočnu vlast, lukavo, da za to krivica bude od Crne gore. Neznam tko je bolji ili tko je gori, ali mi smo potpisali ugovore sa NATO-m i EU i moramo zajedno koordinirati , zato je predsjednik pametno postupio i odustao od odlaska. Žao mi je jedino organizatora kome su otkazali zadnji tren. Pošteno bi bilo to napraviti puno ranije, jer ruska organizacija je perfektna i vrlo zahtjevna.Naravno da SSSR-u i njihovim 27 milijuna žrtava u 2.sv ratu treba ogromno poštovanje, ali sada traju političke igre i nije parada samo slavljenje pobjede, nego i slanje poruka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije