Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Bandić:

'Oslobodimo Hrvatsku dviju napasti i pošasti, HDZ-a i SDP-a, Tome i Zokija'

Karlovac
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/12
06.11.2015.
u 11:14

SDP-ovci tvrde da je glas HDZ-u povratak na staru iz kojeg ćemo se teško oporaviti, dok HDZ-ovci kažu da je ova Vlada imala lošu politiku prema starijima i bolesnima

Zadnjeg dana predizborne kampanje na karlovačkoj je gradskoj tržnici bilo iznimno živo. Većina stranaka imala je svoje štandove i građanima dijelila predizborne letke i poklone, te ih pozivala na nedjeljne izbore. Veliku pažnju kumica na placu, od kojih je kupio piliće, banane, poriluk i mrkvu, plijenio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Kažu da je sve gotovo, da se sve zna, da su izbori riješeni, da HDZ dolazi, a da je SDP u kompoziciji. To vam je kao ono 'sjaši Kurta da uzjašiš Murta', no ja im poručujem da neće niti Zoki niti Tomo. Izađite na izbore i oslobodimo Hrvatsku dviju napasti i pošasti, HDZ-a i SDP-a, Tome i Zokija. Svejedno vam je od čega umrete, kolere ili kuge, ali bolje je da ne umiremo, jer njih dvoje više nisu opcija, neka se nakon silnog dosadašnjeg rada malo odmore, jer vrijeme je za poštene, sposobne ljude koji imaju rezultate rada iza sebe - bio je slikovit Milan Bandić u Karlovcu, središtu 7. izborne jedinici gdje je nositelj  njegove koalicijske liste Ljubo Jurčić, a druga na listi je Karlovčanka Jasna Plevnik.

Kazao je kako će Hrvatsku voditi kao Zagreb, te da je njegova vizija budućnosti Hrvatske koju će voditi odgovorni ljudi, u znanju i zajedništvu. Kao jedan od svojih projekata i ideja pojasnio je i onu za ukidanje RTV pristojbe, jer, po njemu HTV se može financirati iz državnog proračuna, ne trebaju građani još plaćati pristojbu. Legitimnim putem, sakupljanjem potpisa na peticiji, Bandić planira doći do toga. Poziva i na peticiju za ukidanje polovice novca za stranke jer su sami sebi svrha.

- Rekapitulacija rada Zorana i Tome je dug vanjski i unutarnji, odlazak mladih iz Hrvatske i to se treba završiti - dodao je Bandić.

Ljubo Jurčić rekao je pak da Hrvatska može duplo bolje živjeti jer zemlja ima niz resursa za to, ali ima jedan objektivni problem, a to je loša politika.  

Biračima su se obratili i članovi HDZ-a, odnosno Domoljubne koalicije, i to Željko Fiolić, Nada Murganić, Ivan Vučić, te Majda Burić koja je rekla da će politika HDZ-a prema mladima biti orijentirana na otvaranje novih radnih mjesta kako ne bi odlazili van u potrazi za poslom. Pozvali su birače da im daju povjerenje, jer, kažu, ovo je borba za opstanak hrvatskog naroda..

- Osjetljivost države, dobra socijalna politika države  najbolje dolazi do izražaja kada je u pitanju odnos prema starim osobama, siromašnima i bolesnima a tu je ova Vlada potpuno zakazala, sve njene javne institucije - kazala je Nada Murganić. Ivan Vučić, karlovački župan, zahvalio je svima koji su uložili veliki trud tijekom rada na kampanji, te na korektnom ponašanju tijekom kampanje u 7. izbornoj jedinici.

 - Nema mi ili oni, već zajedno idemo raditi za dobrobit Hrvatske - kazao je Vučić.  

SDP-ov kandidat na koalicijskoj listi Damir Mateljan, dijelio je promidžbene letke i poručio biračima:

- Glasujte po svojoj savjesti. No, prava opcija je koalicija Hrvatska raste kako se ne bi vratili natrag u devedesete, na početnu točku iz koje ćemo teško ponovno naprijed. Ljudi, pamet u glavu i olovku kojem ćete pisati i glasajte za SDP-ovu koalicijsku listu. Odlučujemo hoće li nam premijer biti Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko - kazao je Mateljan.

Komentara 8

GR
grodar
11:41 06.11.2015.

A ti se jadan nisi nakrao

KA
kažemja
11:32 06.11.2015.

Da, slažem se s Bandićem , jedino fali njegovo ime u naslovu!!

VE
vedriti
13:21 06.11.2015.

Ajde ne laprdaj. Da ti nije bilo Sdp i Hercegovaca iz Hdz nista nebi imao. Iz " njihovog si lonca jeo" a sada po njima pljujes. Dok su krali i tebi dali, a ti drugima sve je bilo Ok Mile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije