Naslovnica Vijesti Izbori 2015.

HRT otkazao izborno sučeljavanje

Razlog tome je, kako poručuju s HRT-a, očitovanje Državnoga izbornog povjerenstva u kojemu stoji da je HRT-ovo „tumačenje kriterija odabira sudionika suviše arbitrarno“
05. studenoga 2015. u 22:56 66 komentara 8858 prikaza
HRT
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska radiotelevizija odlučila je otkazati sutrašnje televizijsko izborno sučeljavanje.

Razlog tome je, kako poručuju s HRT-a, očitovanje Državnoga izbornog povjerenstva u kojemu stoji da je HRT-ovo „tumačenje kriterija odabira sudionika suviše arbitrarno“  te da bi se time „utjecalo na stvaranje javnoga mnijenja u korist nekih sudionika izbora“.  

– Hrvatska radiotelevizija poštuje tu odluku Državnoga izbornog povjerenstva, ali smatra da se njome dovela u pitanje samostalnost uredničkih odluka te zakonom i pravilima zajamčena neovisnost javnoga servisa. Hrvatska radiotelevizija na sučeljavanje je, na temelju istraživanja javnoga mnijenja i uredničke procjene, pozvala predstavnike pet stranaka, koalicija i neovisnih lista za koje je procijenila da bi nakon provedenih izbora 2015. mogle biti važne u oblikovanju i izboru Vlade Republike Hrvatske, što je posve u skladu s pravilima koja je odredio Hrvatski sabor te s HRT-ovim izbornim pravilima. Ovom odlukom Hrvatska radiotelevizija nedvosmisleno poručuje javnosti i svim sudionicima izbornoga postupka da ne pristaje biti iskorištena u izbornoj kampanji, poručuju s HRT-a.

>> HRT odbacio optužbe ORaH-a da je postao glasnikom SDP-a i HDZ-a

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
 • Avatar comparator
  comparator:

  Takozvana Hrvatska televizija je stvarno zrela za zatvaranje i protjerivanje tih neprijatelja iz države.

 • Avatar ivo587
  ivo587:

  Neki dam mi došao žbir za yutel pretplatu, šta će meni režimska televizija nit je gledam niti bi je plaćao, nek si kodiraju ili taj program zajedno s rtl, mova puštaju u saboru, ionako ništa ne rade unutra, a televiziju ... prikaži još!u za ispiranje mozga nek kodiraju.

 • Avatar Artoo Detoo
  Artoo Detoo:

  Nadam se da će štafetaš jednonogogo diktatora dobit po žurnom postupku vritnjak!