Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.11.2018. u 11:12

U konsolidiranim demokracijama političari kao Bandić obično završe direktno u političkim karantenama

Kada je, još u studenom 2016., zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na Facebook profilu objavio fotografiju samoga sebe s kapom, značkom i transparentom podrške novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, trebalo je biti jasno da će pokušati otuđiti barem poneku od jedinstvenih vještina svog novog političkog idola. I jest. Prezir prema medijima. Tih dana, dotad osebujni, ali relativno galantni i uglađeni politički “gospon Fulir” sasuo je seksističku kantu govana po tadašnjoj novinarki RTL-a Mirjani Hrgi, koju je napao kao nerotkinju zato što je tijekom intervjua upitala sasvim legitimno pitanje o stanju u zagrebačkim vrtićima i školama.

U konsolidiranim demokracijama ovakvi političari obično završe direktno u političkim karantenama. Ovakav tip političkog ekscesa u Europi bio bi kažnjen, no ne i u Hrvatskoj gdje je, podsjetimo, Bandić osvojio i šesti mandat na čelu hrvatske metropole. Da grubi verbalni nasrtaj na Hrgu nije bio izolirani slučaj pokazat će se vrlo brzo i potrajat će do današnjeg dana, u sve bolesnijim oblicima. Kada je ljetos novinarka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov, radeći svoj posao, pokušala doznati gdje je skončalo smeće s divljeg odlagališta u Kozari putevima Bandić je umjesto odgovora ponudio ovo: “Vi ste meni k’o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina”, pa nastavio cijeli niz skandaloznih, arogantnih i seksističkih uvreda na račun novinarke. Bljuvao je vatru po novinarima i onda kada su ga pitali što je radio 62 puta u Rimu ili pak zatražili komentar na njegovu izjavu “ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, svima dam”, koju je blebnuo dijeleći udžbenike po školama (?!).

Svjetonazorski hrvatski antifašist kojemu je majka dala mlijeko da bude socijalno osjetljiv, kako sam o sebi voli divaniti, neki je dan u Zagreb pozvao intimusa ratnog zločinca, pa opet opalio po novinarima jer im je Dragan Marković Palma bio zanimljiviji od odličja koje je primio u Rusiji. “Gledao sam kako želite minimizirati tu moju nagradu. To je strašno, Goebbels bi vam pozavidio”, siktao je na predstavnike medija, vidno nervozan.

Ne bez razloga. Prvi put u karijeri, satjeran je u kut i prisiljen pristajati na sve Hasanbegovićeve ekshibicije kako bi održao većinu u Skupštini, dok mu istodobno nad glavom poput mača vise puno ozbiljnije optužnice no što je ona diletantska sa štandovima, poput afere Agram koja bi mogla potvrditi koruptivno-klijentelističku piramidu u srcu Zagreba o čemu se godinama samo špekulira. Umjesto da odgovori na pitanja novinara o krizi vlasti u Zagrebu, Bandić radije neprimjereno razgovara s novinarkom Nove TV Ivanom Brkić Tomljenović koju naziva “sunčekom svojim dragim”.

U trenutku dok se, zahvaljujući besprizornoj političkoj trgovini prometnuo u četvrtu političku snagu u parlamentu, umjesto ostvarenja davne ambicije o snažnom izlasku na nacionalnu scenu i “gradonačelniku Hrvatske”, kao kruna karijere smiješi mu se moguća osuđujuća presuda kao i turobna svakidašnjica tamo gdje “sunčeko” sja samo sat vremena u danu tijekom šetnje zatvorskim krugom. A Miki je malo nervozan jer izljevi arogancije, bezobrazluka i prezira, kakve je bljuvao prema medijima, ondje baš nisu na cijeni, a svo je njegovo prokletstvo u tome što će novinarske beštije i tada raditi svoj posao.

Pogledajte video - gradonačelnik Bandić primio predsjednika Skupštine grada Jagodine:

Komentara 16

DU
Deleted user
11:32 14.11.2018.

..hrvatska nema tri novinara a da ste beštije jeste a bandić vam je beštija predvodnik..

AE
Aedes2017
13:25 14.11.2018.

Bandić svojim poznatim debilanama,papazjanijama ,plitkim seljačkim upadicama i hercegovačkim primitivizmom skriva svoj grozan strah pred neumitnom Lepoglavom. Sve drugo nema nikakve važnosti.

OK
okolo
13:50 14.11.2018.

od mile opcenarodnog, gori su samo informativno politički djelatnici..iliti komesari ministarstva istine i propagande .. dok je tako, izbor je lagan..za neimara, za delat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije