Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprika braniteljima

Bandić ljutit na novinare: Goebbels bi vam pozavidio!

Milan Bandić se na konferenciji za medije ispričao braniteljima
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
07.11.2018.
u 14:11

Bandić je konferenciju za novinare iskoristio i za obračun s medijima koje je optužio da su umanjili važnost odličja koje je dobio od Putina i pozivali goste da "pljuju" na njega

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispričao se u srijedu hrvatskim braniteljima zbog primanja predsjednika Skupštine srbijanskoga grada Jagodine Dragana Markovića Palme, ustvrdivši kako to ne bi napravio da je znao što je Palma radio 1990-ih.

"Kad su branitelji u pitanju, neću progutati jednu žabu nego 100 žalba. Znao sam da je gospodin Dragan Marković Palma peterostruki gradonačelnik Jagodine i zastupnik u Skupštini, ali nisam znao da je bio na svadbi kod Arkana, da je Arkanov prijatelj. Nemam pojma o tome", rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

"Da sam znao tko je s kim pio kavu u Jagodini 1991., 1992. i 1993., normalno da ne bih to radio, ali nisam znao", dodao je Bandić .

Poručio je kako je Domovinski rat završio, Hrvatska je u tom ratu pobijedila i persona non grata u Hrvatskoj su ratni zločinci.

"Ako je toliko crn, zašto Palmu policija nije zaustavila na granici i vratila u Srbiju", upitao je.

>>Pogledajte susret Milana Bandića i Arkanovog prijatelja Dragana Markovića Palme.

Na posjet Markovića Plame osvrnuo se i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco koji je na upit novinara je li znao tko je Plama odgovorio da njegova funkcija nije analizirati takve osobe i njihovu povijesnu ulogu. "Nije moja uloga savjetodavna, niti predlažem niti dogovaram taj dio", kazao je Laco.

Voditelj Ureda za branitelje Grada Zagreba Miodrag Demo ustvrdio je kako bi upozorio gradonačelnika da je znao o tom posjetu, ali je bio zauzet otvaranjem Spomen-doma Tigrova.

"Je li on bio zločinac, pripadnik Arkanove jedinice, ja to ne znam", dodao je Demo istaknuvši da institucije pravne države moraju odraditi svoj posao.

Milan Bandić se na konferenciji za medije ispričao braniteljima
1/10

Bandić: Dobio sam nagradu kao i Ban Ki-Moon

Bandić je na konferenciji komentirao Orden prijateljstva koji mu je dodijelio ruski predsjednik Vladimir Putin zbog međugradske suradnje i socijalne pomoći Zagreba i Moskve, koji će uskoro proslaviti i 20 godina diplomatskih odnosa.

"Širenje prijateljstva i suradnje između glavnih gradova na čast je gradonačelniku Bandiću, a zadaća gradonačelnika jest da širi dobre vibracije i da predstavlja svoj grad na najbolji mogući način", poručio je Bandić optuživši novinare kako žele umanjiti tu nagradu.

"Nagradu je dobio i Ban Ki-Moon, a umjesto da promovirate Zagreb i Hrvatsku, trpate me u isti koš kao i Vučića, Nikolića i Dačića. Kakve to ima veze, ja sam ponosan na tu nagradu", rekao je.

Na pitanje da prokomentira svoj odnos s Putinom, koji je na meti međunarodnih kritika zbog niza događaja, poput trovanja ruskih disidenata nervnim otrovom novičokom u Velikoj Britaniji, aneksije Krima i sl., Bandić je ustvrdio kako on "donosi odluke za generacije, a ne za mandate".

"Ako je širenje mira, suradnje i prijateljstva stvar o kojoj trebamo diskutirati, onda ćemo smijeniti i Ban Ki-Moona, koji je dobio istu nagradu kao i ja, a on ima malo veću odgovornost od mene", rekao je Bandić.

Bandić je konferenciju za novinare iskoristio i obračun s medijima koje je optužio da su minimalizirali značaj odličja koje je dobio od Putina i pozivali goste da "pljuju" na njega.

Na pitanje jedne novinarke, Bandić ju je oslovio sa "Sunce", na što mu je ona kazala da joj se tako ne obraća. 

"Dobro, neću. Vi mene onda zovite gospodine gradonačelniče. Tako me niste nikad nazvali. Ispričavam se, neću vas više nikad nazvati sunce. Otkud vam pravo da vi vodite presicu? Polako, doći ćete na red, zašto ste nervozni? Niste naučili razgovarati. Bandić nikome nije kriv, nijednom uredniku, ja sam svoj projekt", rekao je.

"Gledao sam kako želite minimizirati tu moju nagradu. To je strašno, Goebbels bi vam pozavidio! Da ja imam televiziju, bila bi još jača od bilo koje na kojima vi radite. Ban Ki-Moon dobio je istu tu nagradu. Umjesto da promovirate Zagreb i Hrvatsku, vi meni trpate u koš Vučića, Nikolića, Dačića. To je strašno! Goebbels, čisti Goebbels! Ja sam ponosan na tu nagradu, ponosan na 20 godina krvavog rada i prijateljstva s tim ljudima", dodao je Bandić.

 

 

 

 
 

 

Komentara 89

Avatar Croat
Croat
12:30 07.11.2018.

svi hrvatski mediji vec danima pisu o tom cetniku ali banditic kao nije znao,da nije zalosno bilo bi bijedno.

Avatar tomsom
tomsom
14:38 07.11.2018.

Naravno, nisi znao da ne smiješ pijan voziti njti bježati s mjesta nesreće. Nepismeni, lažljivi lopina, rak rana Zagreba

DU
Deleted user
12:42 07.11.2018.

Neznanje ne oslobadja odgovornosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije