Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Posjet Moskvi'

Ispričao se Bandić braniteljima zbog susreta s Palmom, kaže da nije znao tko je ta osoba

Zašto je niste ponijeli? Suradnike je Bandić pitao gdje je nagrada, jer ju je netko možda želio fotografirati
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
08.11.2018.
u 10:09

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je novinare da im pojasni što je radio u Moskvi, ali i da ih “našpota” jer žele “minimizirati njegov orden”

Sve u svemu, kao u trećem be razredu. Najprije je gradonačelnik Milan Bandić sazvao presicu pod imenom “posjet Moskvi”, na njoj objašnjavao kako on ni itko od njegovih zaposlenika nije znao tko je točno Dragan Marković Palma, a potom je novinarku oslovio “sunce”, nakon čega je ona rekla da je tako ne oslovljava, pa je on zaključio da sad ona njega mora zvati “gospodine gradonačelniče”.

Smijenite i Ban Ki-moona

Nervozan je jučer bio gradonačelnik, koji je svoj ruski put tri dana nakon povratka iz Moskve odlučio obrazložiti u sat vremena, jer mu nikako nije bilo jasno zašto orden prijateljstva koji mu je dodijelio Vladimir Putin mediji, prema njegovim riječima, žele deplasirati.
– I Goebbels bi vam pozavidio na tome kako želite minimizirati moju nagradu – rekao je novinarima Bandić pa dodao da nikakve veze nema činjenica da su orden od Putina dobili i srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić te bivši srpski predsjednik Tomislav Nikolić. Svatko je orden, istaknuo je Bandić, dobio za nešto drugo.

– Pa to je strašno što se radi. Ova je nagrada širenje mira, suradnje i prijateljstva, a vi na politiku. Mi smo slavenska braća, nije ovo stvar o kojoj treba diskutirati. Ako ćemo o tome tko je orden dobio, onda treba smijeniti i Ban Ki-moona koji ga je isto dobio – zaključio je Bandić, kojem vjerojatno nije odmah palo na pamet da je nekadašnji glavni tajnik UN-a još prije dvije godine “smijenjen” u mirovinu.

>>Pogledajte Bandićevu konferenciju za novinare

Ponosan je, međutim, na svoj orden pa je djelatnike Grada koji su ga dopratili na presicu pitao i zašto ga nisu ponijeli da ga se može fotografirati, a onda je i rekao da do nove dodjele kod Putina o njemu više ne želi govoriti. Spomenuo je da će se u veljači, kad je 20. obljetnica prijateljstva glavnih gradova Hrvatske i Rusije, održati Dan Moskve u Zagrebu, ali i Dan Zagreba u Moskvi. A onda su krenula pitanja o Palmi. Dragan Marković, predsjednik Skupštine grada Jagodine prošlog je tjedna posjetio gradonačelnika, a Bandić je na pitanje kakva suradnja će se uspostaviti između gradića u središnjoj Srbiji i milijunskog Zagreba, ustvrdio kako on “ide tamo gdje se osjeća dobro”.

Nitko ništa nije znao

Da je Palma bio suradnik ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, on, govori, pojma nije imao.
– Ne mogu sve znati i ja se ispričavam. Kad su branitelji u pitanju, neću progutati jednu, već sto žaba. Još jednom im se ispričavam – ponovio je gradonačelnik pa pokazivao redom na suradnike i branitelje, koji su s njime bili na presici. Damir Čičak, Miodrag Demo i Miro Laco sjedili su mu slijeva, ali ni oni nisu znali da je Palma bio blizak s Arkanom.

– Moja funkcija kao pročelnika Ureda gradonačelnika je jasna i nije na meni da analiziram i savjetujem jer imam prečeg posla – rekao je Miro Laco, dok je Miodrag Demo kazao kako bi bio upozorio gradonačelnika da je znao za Palminu povijest. Sam Bandić ustvrdio je, pak, da je Domovinski rat završio.

– Gotov je, a mi smo pobijedili. Ništa više ne moram reći – zaključio je vidno nervozni Milan Bandić.

Komentara 25

AE
Aedes2017
10:44 08.11.2018.

Naravno da laže..no to i tak niš ne znači .

Avatar Niškorist
Niškorist
15:19 08.11.2018.

Ne da govori neistinu nego laže !

TR
tramontana
11:28 08.11.2018.

Misliš da smo mi DORH pa da verujemo. Tutanj lopino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije