Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zmajlović potvrdio:

Odbijen je zahtjev za gradnju Omble!

Mihael Zmajlović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
25.07.2015.
u 12:33

Zahtjev je odbijen jer je postupkom glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu struka utvrdila kako nije moguće isključiti negativne utjecaje niti provesti mjere ublažavanja utjecaja koje bi ih svele na prihvatljivu razinu

Odbijen je zahtjev za gradnju hidroelekrane Ombla, potvrdio je ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, javlja HRT.

Zahtjev je odbijen jer je postupkom glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu struka utvrdila kako nije moguće isključiti negativne utjecaje niti provesti mjere ublažavanja utjecaja koje bi ih svele na prihvatljivu razinu.

– Područje izvora Omble vrlo je specifično, vrlo rijetko i u smislu bioraznolikosti vrlo značajno. S druge strane, utjecaj hidroelektrane Ombla na energetski sustav Hrvatske bio bi zanemariv. Meni kao ministru je važno da sam omogućio da se u miru, usprkos silnom medijskom pritisku, donese stručna, utemeljena odluka. Stav ove Vlade je da zaštita okoliša i gospodarski razvoj mogu ići zajedno - i to pokazujemo na konkretnim primjerima . Ako to nije moguće, ukoliko neki zahvat nije moguć bez trajnog oštećenja za okoliš, onda se oni ne smiju dopustiti. Ovom odlukom pokazujemo da ne podliježemo pritiscima ili lobiranjima nego preispitujemo je li nešto moguće bez ugrožavanja prirode ili nije moguće ni uz najviše ekološke standarde – rekao je ministar Zmajlović.

>> Stručnjaci iz EU: Ombla je visokorizičan projekt!

Komentara 17

OS
osica
12:46 25.07.2015.

Eto pred izbore, hvala Bogu, slušamo i struku, a četri godine ste jašili po svome, iritirali građane.

ZG
zg223
13:12 25.07.2015.

sad zivite od cistog zraka...

BU
BubyZG
12:53 25.07.2015.

Neka Dubrovnik i dalje kod svake malo jače kiše ima zamućene izvore pitke vode ! Struka ???? Ha, ha, ha ha....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije