Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDALI UPOZORENJE

Meteorolozi upozoravaju: Moguća oluja, grmljavina i tuča

grmljavina, nevrijeme
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
07.08.2019.
u 18:20

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto i narančasto upozorenje.

Kako smo najavili početkom tjedna, ponovno smo dočekali vruće i sparne dane, a sredina tjedna bit će kišovita. Prema najnovijim podacima, osim kiše, najavljuje si i tuča, grmljavina te nevrijeme.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto i narančasto upozorenje za regiju Gospića, cijele Dalmacije i Kvarnera. To znači da će vrijeme biti potencijalno opasno te su prognozirane neuobičajene vremenske prilike.

Kako piše portal IstraMet, dolazi fonta iz dijela sjeverne Italije koja će uzrokovati zahladnjenje i sa sobom donijeti nestabilno vrijeme.

Od petka nas ponovno očekuje stabilno i vruće vrijeme pa će u većini Hrvatske za vikend i početkom idućeg tjedna rasti opasnost od toplinskog vala koji će postupno oslabjeti od utorka, kada će biti i više oblaka, piše HRT.

Foto: DHMZ

Sutra nas u većini krajeva očekuje promjenljivo i nestabilno vrijeme. U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimična kiša, pljuskovi i grmljavina, a moguća su i grmljavinska nevremena, osobito krajem dana. Na dalmatinskoj obali i otocima uglavnom suho. U unutrašnjosti će puhati većinom umjeren sjeveroistočnjak, u gorju jugozapadnjak, a duž obale umjereno i jako jugo postupno će slabjeti. Jutarnja temperatura od 17 do 22, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna od 27 do 32 °C, kažu podaci DHMZ-a.

Komentara 2

DH
dalibor.hren
18:33 07.08.2019.

DHMZ je poznat po točnim prognozama - za prethodni dan!

DU
Deleted user
21:39 07.08.2019.

Još se nisu toliko usavršili da mogu dati prognozu za svako dvorište kako bi svi bili zadovoljni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije