Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik republike kritizirao politiku Srbije

Mesić: Nesretni Polančec ulovio se za krivu slamku

mesić
Boris Ščitar
31.10.2009.
u 09:35

Mesić Srbiji zamjera što se, kako je rekao, ljubi s Dodikom "usta na usta", a isti taj Dodik dočekuje ratnu zločinku Biljanu Plavšić s počastima heroja u Srbiji.

ZADAR - U današnjem posjetu Zadru predsjednik Stjepan Mesić komentirao je  tvrdnju Damira Polančeca da je on kriv za stanje u Podravci, izjavom kako je da je Polančec utopljenik  koji se hvata za slamku.

- Mislio sam da je on normalan čovjek. Mislim da se Polančec za pogrešnu slamku ulovio. Ja sam razgovarao s Polančecom i rekao mu da sam s Mladinićem razgovarao kada je već bio realiziran taj kredit od 65 milijuna kuna sms-u, rekao je Mesić. Dodao je kako ga je pitao zašto ne bi uzeo kredit u HBOR-u no on je odgovorio da je tamo već prezadužen.

- Na moje pitanje zašto ne bi tražio kredit od Podravke, rekao mi je da kod njih već ima 65 milijuna kuna duga. To već sve zna onaj nesretni bivši podpredsjednik Vlade i ne znam što mu to treba. On vrlo dobro zna da sam ja razgovarao već kad je kredit bio realiziran, rekao je Mesić, i upitao se na koga on to u ovoj zemlji može utjecati da nekome da kredit.

-Ja ne znam na koga se to može utjecati da nekome da kredit, ali Polančec zna, rekao je Mesić.

Republika Srpska nastala je na etničkom čišćenju

Mesić je tijekom posjeta Zadru postavio i pitanje iskrenosti politike Republike Srbije.

- Hrvatska neće pristati da tamo neki Dodik izdvaja Republiku Srpsku i pripaja je Srbiji, rekao je Mesić.

Mesić Srbiji zamjera što se, kako je rekao, ljubi s Dodikom "usta na usta", a isti taj Dodik dočekuje ratnu zločinku Biljanu Plavšić s počastima heroja u Srbiji.

- Republika Srpska nastala je na etničkom čišćenju,  a prije rata tamo je bilo 48 posto Hrvata i Bošnjaka, poručio je Mesić.

Dodao je i kako je Hrvatska je u bivšoj državi najviše izdvajala za nerazvijene republike, pa tako i za Bosnu i Hercegovinu, a ne za nekakvu Republiku Srpsku.

Osvrnuo se Mesić i na sporazum  sa Slovenijom rekavši kako ga podržava jer će granice biti određene na temelju međunarodnog prava, dodavši kako Hrvatska mora zadržati granicu s Italijom zbog važenja Osimskih sporazuma.

Odao počast borcima NOB-a

U sklopu 65. godišnjice oslobođenja Zadra od fašističke okupacije Mesić je položio vijenac na grob antifašističkih boraca  i oslobodioca Zadra, a tijekom boravka u Zadraskoj gradskoj vijećnici, na trgu ispred nje došli su pripadnici domobranskih snaga koji su nosili transparente s natpisima "Partizani, komunisti= zločinci iizdajnici a ne oslobodioci hrvatskog naroda", te su tražili osudu zločinaca komunističkih zločinaca.

- Hrvatska je bila na strani pobjednika, i da nije bilo antifašističke borbe nikada Zadar,Istra,Primorje i otoci ne bi bili vraćeni u Hrvatsku, rekao je Mesić, dodavši kako ga ne čudi što zadarska službena vlast nikad nije položila vijence na spomenik borcima NOB-a jer to ne čini niti Vlada u Zagrebu.

- Očito treba još malo vremena, ali se nadam kako će se to uskoro promijeniti, rekao je Mesić.

Ipak gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić u svom je pozdravnom govoru odao počast i priznanje antifašističkim borcima i njihovoj borbi za slobodu.

Ključne riječi

Komentara 211

ZO
ZoranMilic
10:17 31.10.2009.

A sta kao nije nastala na Etnickom ciscenju?? Cisto podsecanja radi: 2 svetski rad - 700.000 Srba, Jevreja .. 91 - 94 - 200.000 prognanih od kojih 150.000 jos zivi po kolektivnim centrima u Srbiji! Hrvatska i njeni politicari dada pricaju nekom o etnickom ciscenju!!!

AD
adiafora
10:18 31.10.2009.

Sve više sam uvjerena da je kamoćemo14 Mesićev savjetnik za odnose s javnošću!

RE
respeckt51
10:15 31.10.2009.

.....Hrvatska nece dozvoliti da tamo neki Dodik. Da je po tvojoj zelji i volji mesicu, Hrvatske ne bi bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije