Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mesić: Možda Josipović i ima strasti, ali ja je nisam primijetio

Prvi susret trećega hrvatskog predsjednika Ive Josipovića s uskoro bivšim predsjednikom bit će iskorišten da ga Stjepan Mesić upozna s obvezama koje ga čekaju.
11. siječnja 2010. u 18:50 13 komentara 3 prikaza
Mesić u starom fijakeru
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Mislim da će Josipović biti dobar predsjednik i da će Hrvatsku u Europi moći predstavljati na dostojan način - ocijenio je pozitivne Josipovićeve strane predsjednik Stjepan Mesić nakon proslave 20. obljetnice Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja.

Na pitanje koji je Josipovićev mogući minus, Mesić je rekao da Josipović sigurno nema onoliko strasti koliko imaju neki drugi političari.
–  Možda je i ima, ali je ja nisam primijetio. A možda mu u ovom mandatu
strast možda i neće biti toliko potrebna – zaključio je Mesić.
Inače, predsjednik Mesić i njegov nasljednik Ivo Josipović čuli su se već u izbornoj  noći, a susrest će se sigurno prije Josipovićeve inauguracije, potvrđeno je iz Ureda  predsjednika. 

Mesić: Josipović imponira kao čovjek širokog obrazovanja
Osim čestitki na izboru Mesić je Josipoviću, koji je bio i njegov kandidat, komplimentirao riječima da je s njim  pobijedila europska Hrvatska, da je novi predsjednik kulturan čovjek za kulturnu Europu te da imponira kao čovjek širokog obrazovanja. Prvi susret trećega hrvatskog predsjednika Ive Josipovića s uskoro bivšim predsjednikom bit će iskorišten da ga Stjepan Mesić upozna s obvezama koje ga čekaju, uključujući i neke od onih koje je Mesić već preuzeo, ali bit će to i dobar povod za brifing o kohabitaciji.

Mesić je naime izvrsno surađivao s premijerkom Kosor, dogovorio je s njom neke  stvari i sigurno je da će i Josipovića upoznati s time kako bi mu olakšao prve dane predsjedničkog mandata.

Inače, Mesić se, nakon službenog dočeka rezultata s kćerima pridružio Josipovićevu slavlju u restoranu Stari fijaker, ali to nije bila prigoda za ozbiljne razgovore. (jp)

HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • -obrisani-:

    http://www.youtube.com/watch?v=GHGvWmJYw7o JOSIPOVICEVA HIMNA

  • jaruzelskia:

    Eh Mesiću pošten i drag si mi ali danas predsjednik treba biti bistre i razborite glave (rat je odavno gotov), a strasti ostaviti za Maksimirski stadion!

  • -obrisani-:

    NAGREALISTI